Urządzenia i Akcesoria
Sałatka makaronowa z salami
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
6 porcji
Składniki
-
10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
100 g czerwonej papryki pokrojonej na kawałki
-
100 g zielonej papryki pokrojonej na kawałki
-
100 g czerwonej cebuli (50 g pokrojonej w ćwiartki, 50 g pokrojonej w piórka)
-
100 g oliwy z oliwek
-
1 ząbek czosnku
-
1 łyżeczka brązowego cukru
-
1 ¾ łyżeczki soli
-
30 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
40 g musztardy Dijon
-
1000 g wody
-
300 g makaronu, suchego, typu farfalle
-
250 g bulwy kopru włoskiego pokrojonej w cienkie paski
-
150 g selera naciowego pokrojonego w 2-3 mm plastry
-
200 g salami pokrojonego w cienkie paski
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
14.6 g
Kalorie
2353 kJ /
562 kcal
Tłuszcz
36.2 g
Błonnik
4 g
Węglowodany
49.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SZYBKIE OBIADY
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Imprezowa sałatka makaronowa
1 godz.
Sałatka ze szpinaku z suszonymi pomidorami
40 min
Sałatka z białą fasolą i wędzonym łososiem
10 min
Kolorowe kulki z kurczaka
1 godz. 15 min
Sałatka z makaronem pełnoziarnistym, kurczakiem i brokułami
1 godz. 50 min
Sałatka meksykańska
1 godz. 15 min
Sałatka z makaronem razowym i jabłkiem
35 min
Sałatka z serem
5 min
Sałatka ziemniaczana
50 godz.
Sałatka ryżowa z jajkami i tuńczykiem
1 godz.
Sałatka z szynką, serem i awokado
15 min
Sałatka "Abecadło"
30 min