
Urządzenia i Akcesoria
Sałatka makaronowa z salami
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
6 porcji
Składniki
-
10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
100 g czerwonej papryki pokrojonej na kawałki
-
100 g zielonej papryki pokrojonej na kawałki
-
100 g czerwonej cebuli (50 g pokrojonej w ćwiartki, 50 g pokrojonej w piórka)
-
100 g oliwy z oliwek
-
1 ząbek czosnku
-
1 łyżeczka brązowego cukru
-
1 ¾ łyżeczki soli
-
30 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
40 g musztardy Dijon
-
1000 g wody
-
300 g makaronu, suchego, typu farfalle
-
250 g bulwy kopru włoskiego pokrojonej w cienkie paski
-
150 g selera naciowego pokrojonego w 2-3 mm plastry
-
200 g salami pokrojonego w cienkie paski
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
562 kcal /
2353 kJ
Białko
14.6 g
Tłuszcz
36.2 g
Węglowodany
49.1 g
Błonnik
4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SZYBKIE OBIADY
10 Przepisów
Polska
Polska