Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 100 g czerwonej papryki, pokrojonej na kawałki
- 100 g zielonej papryki, pokrojonej na kawałki
- 100 g czerwonej cebuli (50 g pokrojonej w ćwiartki, 50 g pokrojonej w piórka)
- 100 g oliwy z oliwek
- 1 ząbek czosnku
- 1 łyżeczka brązowego cukru
- 1 ¾ łyżeczki soli
- 30 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 40 g musztardy Dijon
- 1000 g wody
- 300 g makaronu, suchego, typu farfalle
- 250 g bulwy kopru włoskiego, pokrojonej w cienkie paski
- 150 g selera naciowego, pokrojonego w 2-3 mm plastry
- 200 g salami, pokrojonego w cienkie paski
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2353 kJ / 562 kcal
- Białko
- 14.6 g
- Węglowodany
- 49.1 g
- Tłuszcz
- 36.2 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sałatka z kaszą kuskus
45 min
Sałatka z kurczakiem
55 min
Sałatka ryżowa z jajkami i tuńczykiem
1h
Sałatka z pomidorami i fasolą
30 min
Sałatka z młodych ziemniaków
50 Min
Sałatka z makaronem razowym
35 min
Sałatka z kurczakiem i czerwoną kapustą
40 min
Sałatka z szynką, serem i awokado
15 min
Sałatka ryżowa z tuńczykiem i oliwkami
30 min
Sałatka z serem
5 min
Sałatka ziemniaczana
50 godz.
Kolorowa sałatka warstwowa
1h