
Urządzenia i Akcesoria
Zapiekanka z kaszy gryczanej
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
4 porcje
Składniki
-
wody1000 g
-
kaszy gryczanej, prażonej100 g
-
bułka tarta ilość do oprószenia formy
-
cebuli przekrojonej na pół50 g
-
masła30 g
-
cukinii obranej, pokrojonej w ok. 2 cm kostkę200 g
-
jajko1
-
sera feta pokrojonego na kawałki250 g
-
ziół prowansalskich, suszonych½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
soli¼ - ½ łyżeczki
-
pomidorki koktajlowe ilość do dekoracji (ok. 5-10 szt.)
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
331 kcal /
1385.8 kJ
Białko
16.5 g
Tłuszcz
20.2 g
Węglowodany
23 g
Błonnik
2.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Kolorowa zapiekanka z soczewicą
1 godz. 30 min
Pieczone kotleciki z brokułu i ryżu w otrębowej panierce
1 godz. 20 min
Jaglany quiche ze szpinakiem i oliwkami
1 godz. 45 min
Frittata z jarmużem i ziemniakami
1 godz. 10 min
Cukinia nadziewana kaszą jaglaną
1 godz. 20 min
Warzywna zapiekanka z kaszą bulgur
1 godz. 35 min
Gratin z czerwoną soczewicą, bakłażanem i cukinią
1 godz. 10 min
Pilaw z ziarnami i burakiem
30 min
Quiche z brokułami i kalafiorem
1 godz. 50 min
Zapiekanka ziemniaczana (parmentier) z sosem bolońskim z bakłażana i soczewicy
1 godz. 35 min
Tarta wegetariańska
1 godz. 10 min
Kotlety z kaszy gryczanej i czarnej fasoli
1 godz. 10 min