Urządzenia i Akcesoria
Makaron z bakłażanem i pomidorami
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 55 min
4 porcje
Składniki
-
50 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
40 g oliwy z oliwek
-
2 ząbki czosnku
-
120 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
600 g krojonych pomidorów, z puszki600 g pomidorów, dojrzałych pokrojonych na 2 cm kawałki
-
450 g bakłażanów pokrojonych na ok. 2 cm kawałki
-
1 ½ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 łyżeczka cukru
-
700 g wody
-
350 g makaronu, suchego, typu farfalle
-
liście bazylii, świeże posiekane, do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
930 mg
Białko
17.8 g
Kalorie
2225.3 kJ /
531.5 kcal
Tłuszcz
15.8 g
Błonnik
7.9 g
Tłuszcz nasycony
4.3 g
Węglowodany
86.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PROSTE MAKARONY
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Tagliatelle z zielonymi szparagami
40min.
Spaghetti z kremowym sosem z bakłażana
35min.
Risotto ze szpinakiem i z suszonymi pomidorami
45min.
Makaron z żółtej cukinii z salsą pietruszkową
35min.
Curry z batatami i szpinakiem
40min.
Farfalle z mozzarellą i oliwkami
30min.
Makaron ze szparagami i zielonym groszkiem
20min.
Makaronowe muszle z pomidorami i bakłażanem
55min.
Spaghetti z sosem szparagowym (TM5, TM6)
55min.
Potrawka z cukinii i ciecierzycy
30min.
Ratatouille
40min.
Makaron z bakłażanem "po bolońsku"
35min.