Urządzenia i Akcesoria
Makaron z bakłażanem i pomidorami
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 55 min
4 porcje
Składniki
-
50 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
40 g oliwy z oliwek
-
2 ząbki czosnku
-
120 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
600 g krojonych pomidorów, z puszki600 g pomidorów, dojrzałych pokrojonych na 2 cm kawałki
-
450 g bakłażanów pokrojonych na ok. 2 cm kawałki
-
1 ½ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 łyżeczka cukru
-
700 g wody
-
350 g makaronu, suchego, typu farfalle
-
liście bazylii, świeże posiekane, do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
930 mg
Białko
17.8 g
Kalorie
2225.3 kJ /
531.5 kcal
Tłuszcz
15.8 g
Błonnik
7.9 g
Tłuszcz nasycony
4.3 g
Węglowodany
86.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PROSTE MAKARONY
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Wege Tex-Mex z brązowym ryżem
1 godz. 10 min
Cytrynowa potrawka z ciecierzycy i ryżu
50 min
Curry z batatami i szpinakiem
40 min
Makaron ze szparagami i zielonym groszkiem
20 min
Szybkie zapiekane gnocchi z sosem pomidorowym
30 min
Farfalle z mozzarellą i oliwkami
30 min
Makaron à la Norma
50 min
Pikantna potrawka z bakłażana
30 min
Makaron z bakłażanem "po bolońsku"
35 min
Wegańskie "chili con carne"
1 godz.
Potrawka z cukinii i ciecierzycy
30 min
Gnocchi w sosie pomidorowym
35 min