Makaron z bakłażanem i pomidorami

Makaron z bakłażanem i pomidorami

3.6 536 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 55 min
4 porcje

Składniki

  • sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
    50 g
  • oliwy z oliwek
    40 g
  • ząbki czosnku
    2
  • cebuli pokrojonej w ćwiartki
    120 g
  • pomidorów, dojrzałych pokrojonych na 2 cm kawałki
    600 g
    600 g krojonych pomidorów, z puszki
  • bakłażanów pokrojonych na ok. 2 cm kawałki
    450 g
  • soli
    1 ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki
  • cukru
    1 łyżeczka
  • wody
    700 g
  • makaronu, suchego, typu farfalle
    350 g
  • liście bazylii, świeże posiekane, do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 531.5 kcal / 2225.3 kJ
Białko 17.8 g
Tłuszcz 15.8 g
Węglowodany 86.5 g
Błonnik 7.9 g
Tłuszcz nasycony 4.3 g
Sód 930 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...