Makaron ze szparagami i zielonym groszkiem
TM5 TM6

Makaron ze szparagami i zielonym groszkiem

Składniki

  • 350 g makaronu, suchego, typu tagliatelle, np. zielonego
  • woda, osolona, do gotowania makaronu
  • 50 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 250 g zielonych szparagów, bez twardych końcówek, pokrojonych na 4 cm kawałki
  • 1 łyżeczka soli
  • 2 szczypty pieprzu białego, mielonego
  • ½ łyżeczki mieszanych ziół, suszonych
  • 150 g zielonego groszku, mrożonego, uprzednio rozmrożonego
  • 200 g jogurtu naturalnego

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1854.8 kJ / 443 kcal
Białko
15.8 g
Węglowodany
83.5 g
Tłuszcz
7.8 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 3000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

Pokaż wszystkie