
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
350
g makaronu, suchego, typu tagliatelle np. zielonego
lub 350 g makaronu, świeżego np. typu tagliatelle, zielonego - woda osolona, do gotowania makaronu
- 50 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
- 20 g oliwy z oliwek
- 250 g zielonych szparagów bez twardych końcówek, pokrojonych na 4 cm kawałki
- 1 łyżeczka soli
- 2 szczypty pieprzu białego, mielonego
- ½ łyżeczki mieszanych ziół, suszonych
- 150 g zielonego groszku, mrożonego uprzednio rozmrożonego
- 200 g jogurtu naturalnego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 443 kcal / 1854.8 kJ
- Białko
- 15.8 g
- Tłuszcz
- 7.8 g
- Węglowodany
- 83.5 g
- Błonnik
- 6.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.6 g
- Sód
- 521.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Spaghetti z cukinią z sosem pomidorowym i gorgonzolą
40 min
Cytrynowy pęczak z fasolką szparagową, szpinakiem i suszonymi pomidorami
1 godz. 5 min
Szpinakowe gryczotto z kurkami
30 min
Sałatka ze szparagami i brązowym ryżem
50 min
Risotto z jarmużem
50 min
Risotto ze szpinakiem i z suszonymi pomidorami
45 min
Spaghetti z sosem szparagowym
55 min
Makaron ze szparagami w sosie serowym
45 min
Tagliatelle z zielonymi szparagami
40 min
Makaron z cukinii z tuńczykiem i suszonymi pomidorami
25 min
Makaron z brokułem w sosie z gorgonzoli
45 min
Śródziemnomorskie kaszotto
45 min