
Urządzenia i Akcesoria
Koshari (egipskie danie jednogarnkowe)
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje
Składniki
-
cebuli przekrojonej na pół180 - 200 g
-
ząbki czosnku4
-
oleju20 g
-
krojonych pomidorów, z puszki400 g
-
wody700 g
-
octu jabłkowego1 łyżka
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM1 czubata łyżeczka
-
ryżu130 g
-
czerwonej soczewicy, suszonej60 g
-
makaronu, suchego, typu kolanka80 g
-
kminu rzymskiego, mielonego (opcjonalnie)¼ łyżeczki
-
soli1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
sos sambal oelek do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
319 kcal /
1339 kJ
Białko
11 g
Tłuszcz
6 g
Węglowodany
54 g
Błonnik
6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

POŻYWNE ZUPY
11 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Turecka zupa z czerwonej soczewicy i kaszy bulgur
30 min
Curry rogan josh z ciecierzycą i pomidorami
30 min
Fasolka po śródziemnomorsku
35 min
Gulasz z soczewicy i batatów z pęczakiem
50 min
Szybka zupa ratatouille
30 min
Grecki gulasz ziemniaczany
45 min
Ziemniaki w pomidorach z orientalnymi przyprawami
1 godz. 10 min
Zupa gulaszowa z białej fasoli
45 min
Wegetariański gulasz z kapustą włoską, fasolą i pęczakiem
50 min
Jambalaya
1 godz.
Curry ziemniaczane (Ala hodi)
40 min
Chakalaka
45 min