Urządzenia i Akcesoria
Groszek z jajkiem
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porcji
Składniki
-
oliwa z oliwek do natłuszczenia sakiewek
-
6 jajek
-
120 g cebuli przekrojonej na pół
-
1 ząbek czosnku
-
150 g pomidorów bez skórki, przekrojonych na pół
-
200 g kiełbasy chorizo pokrojonej w plastry
-
800 g zielonego groszku, mrożonego
-
1 - 2 łyżeczki soli
-
1 - 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
100 g wody
-
150 g białego wina
-
natka pietruszki, świeża, posiekana, do dekoracjikolendra, świeża posiekana, do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
871.2 mg
Białko
21.2 g
Kalorie
1793.4 kJ /
428.6 kcal
Tłuszcz
25.8 g
Błonnik
7.5 g
Tłuszcz nasycony
7.4 g
Węglowodany
23.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA ŚRÓDZIEMNOMORSKA
83 Przepisy
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Sos puttanesca
45min
Spaghetti z kaparami i anchois (TM5, TM6)
35min
Sałatka z młodymi ziemniakami i wędzonym łososiem
1h
Sałatka z nowalijek na parze
50min
Kniszki ziemniaczane
2h
Groszek po francusku
55min
Kuskus z morelami, orzechami laskowymi i serem feta oraz mieszanymi warzywami
1h 15min
Salmorejo - chłodnik z Andaluzji
1h 5min
Zapiekane pomidory faszerowane kaszą gryczaną
1h 10min
Oładki ziemniaczane z grzybami
1h 10min
Gulasz z soczewicą
2h 50min
Pisto - hiszpański gulasz warzywny
50min