
Urządzenia i Akcesoria
Groszek z jajkiem
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porcji
Składniki
-
oliwa z oliwek do natłuszczenia sakiewek
-
jajek6
-
cebuli przekrojonej na pół120 g
-
ząbek czosnku1
-
pomidorów bez skórki, przekrojonych na pół150 g
-
kiełbasy chorizo pokrojonej w plastry200 g
-
zielonego groszku, mrożonego800 g
-
soli1 - 2 łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego1 - 2 szczypty
-
wody100 g
-
białego wina150 g
-
kolendra, świeża posiekana, do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
428.6 kcal /
1793.4 kJ
Białko
21.2 g
Tłuszcz
25.8 g
Węglowodany
23.9 g
Błonnik
7.5 g
Tłuszcz nasycony
7.4 g
Sód
871.2 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA ŚRÓDZIEMNOMORSKA
83 Przepisy
Polska
Polska