Urządzenia i Akcesoria
Surowy kuskus z kalafiora (dieta raw)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 20 min
4 porcje
Składniki
Dressing
-
50 g oliwy z oliwek
-
20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
1 szczypta curry, mielonego
-
1 szczypta kurkumy, suszonej, mielonej (opcjonalnie)
-
½ łyżeczki soli
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
Kuskus
-
500 g różyczek kalafiora pokrojonych na kawałki
-
70 g marchewki pokrojonej na 3-4 cm kawałki
-
30 g selera naciowego pokrojonego na 3-4 cm kawałki
-
70 g cukinii pokrojonej na 3-4 cm kawałki
-
70 g żółtej papryki pokrojonej na kawałki
-
10 pomidorka koktajlowego pokrojonych w ćwiartki
-
4 - 5 gałązek mięty, świeżej tylko liście
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
354.1 mg
Białko
3.8 g
Kalorie
717.6 kJ /
171.5 kcal
Tłuszcz
13.1 g
Błonnik
4.8 g
Tłuszcz nasycony
2.1 g
Węglowodany
12.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
RAW FOOD
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Terrina z ziołową polentą
1 godz. 50 min
Sałatka z fenkułu i kaszy bulgur z cytrusowym dressingiem
35 min
Sałatka z ciecierzycy
25 min
Sałatka z fasolką szparagową i serem feta
1 godz.
Sałatka z kaszą jaglaną, kalarepą, szpinakiem i gorgonzolą
45 min
Sałatka z kalafiora, pomidorów, migdałów i oliwek
35 min
Sałatka z komosą ryżową, marchewką i cukinią
1 godz. 35 min
Sałatka detox z kalafiorem i cieciorką
13 godz. 50 min
Sałatka meksykańska
1 godz. 15 min
Sałatka z quinoa z chrupiącymi warzywami
50 min
Bakłażany nadziewane kaszą kuskus
50 min
Sałatka na ciepło z komosy ryżowej, cukinii i marchewki (bez glutenu)
30 min