
Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z ciecierzycy
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 25 min
6 porcji
Składniki
Sałatka
-
wody500 g
-
liści szpinaku, świeżych200 - 250 g
-
zielonej fasolki szparagowej, świeżej pokrojonej na 2-3 cm kawałki250 g
Sos
-
czerwonej papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych (ok. 1 szt.)25 g
-
ząbki czosnku2
-
cebuli pokrojonej w ćwiartki45 g
-
kminu rzymskiego, mielonego1 łyżeczka
-
soli1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
oliwy z oliwek70 g
-
octu balsamicznego1 - 2 łyżki
-
białej ciecierzycy, z puszki odsączonej500 g
-
pomidorów koktajlowych, przekrojonych na pół250 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
470 kcal /
1971 kJ
Białko
8 g
Tłuszcz
16.6 g
Węglowodany
20.4 g