Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sałatka
- 500 g wody
- 200 - 250 g liści szpinaku, świeżych
- 250 g zielonej fasolki szparagowej, świeżej, pokrojonej na 2-3 cm kawałki
Sos
- 25 g czerwonej papryczki chili, świeżej, bez gniazd nasiennych (ok. 1 szt.)
- 2 ząbki czosnku
- 45 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- 1 łyżeczka kminu rzymskiego, mielonego
- 1 łyżeczka soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 70 g oliwy z oliwek
- 1 - 2 łyżki octu balsamicznego
- 500 g białej ciecierzycy, z puszki, odsączonej
- 250 g pomidorów koktajlowych, przekrojonych na pół
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1971 kJ / 470 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 20.4 g
- Tłuszcz
- 16.6 g
Alternatywne przepisy
Sałatka z białą fasolą i wędzonym łososiem
10 Min
Sałatka z quinoa z chrupiącymi warzywami
50 Min
Sałatka z pomidorami i fasolą
30 Min
Surowa sałatka z kiełków lucerny i warzyw (dieta raw)
25 min
Sałatka z jarmużu z burakiem
45 Min
Sałatka z kuskusem i ciecierzycą w stylu marokańskim
1 Std. 20 Min
Sałatka śródziemnomorska z kuskusem
50 Min
Sałatka rosyjska z burakami
1 Std. 10 Min
Sałatka z soczewicy
45 Min
Sałatka z makaronem razowym
35 min
Brokuł z ciecierzycą w sosie orzechowym
1 Std.
Sałatka meksykańska
1 Std. 15 Min