Sałatka z ciecierzycy

Sałatka z ciecierzycy

4.3 47 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 25 min
6 porcji

Składniki

Sałatka
  • wody
    500 g
  • liści szpinaku, świeżych
    200 - 250 g
  • zielonej fasolki szparagowej, świeżej pokrojonej na 2-3 cm kawałki
    250 g
Sos
  • czerwonej papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych (ok. 1 szt.)
    25 g
  • ząbki czosnku
    2
  • cebuli pokrojonej w ćwiartki
    45 g
  • kminu rzymskiego, mielonego
    1 łyżeczka
  • soli
    1 łyżeczka
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki
  • oliwy z oliwek
    70 g
  • octu balsamicznego
    1 - 2 łyżki
  • białej ciecierzycy, z puszki odsączonej
    500 g
  • pomidorów koktajlowych, przekrojonych na pół
    250 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 470 kcal / 1971 kJ
Białko 8 g
Tłuszcz 16.6 g
Węglowodany 20.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...