Sałatka z ciecierzycy

Sałatka z ciecierzycy

4.2 49 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 25 min
6 porcji

Składniki

Sałatka
  • 500 g wody
  • 200 - 250 g liści szpinaku, świeżych
  • 250 g zielonej fasolki szparagowej, świeżej pokrojonej na 2-3 cm kawałki
Sos
  • 25 g czerwonej papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych (ok. 1 szt.)
  • 2 ząbki czosnku
  • 45 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
  • 1 łyżeczka kminu rzymskiego, mielonego
  • 1 łyżeczka soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 70 g oliwy z oliwek
  • 1 - 2 łyżki octu balsamicznego
  • 500 g białej ciecierzycy, z puszki odsączonej
  • 250 g pomidorów koktajlowych, przekrojonych na pół

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 470 kcal / 1971 kJ
Białko 8 g
Tłuszcz 16.6 g
Węglowodany 20.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...