
Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z ciecierzycy
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 25 min
6 porcji
Składniki
Sałatka
-
500 g wody
-
200 - 250 g liści szpinaku, świeżych
-
250 g zielonej fasolki szparagowej, świeżej pokrojonej na 2-3 cm kawałki
Sos
-
25 g czerwonej papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych (ok. 1 szt.)
-
2 ząbki czosnku
-
45 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
1 łyżeczka kminu rzymskiego, mielonego
-
1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
70 g oliwy z oliwek
-
1 - 2 łyżki octu balsamicznego
-
500 g białej ciecierzycy, z puszki odsączonej
-
250 g pomidorów koktajlowych, przekrojonych na pół
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
470 kcal /
1971 kJ
Białko
8 g
Tłuszcz
16.6 g
Węglowodany
20.4 g