
Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z ciecierzycy
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 25 min
6 porcji
Składniki
Sałatka
-
wody500 g
-
liści szpinaku, świeżych200 - 250 g
-
zielonej fasolki szparagowej, świeżej pokrojonej na 2-3 cm kawałki250 g
Sos
-
czerwonej papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych (ok. 1 szt.)25 g
-
ząbki czosnku2
-
cebuli pokrojonej w ćwiartki45 g
-
kminu rzymskiego, mielonego1 łyżeczka
-
soli1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
oliwy z oliwek70 g
-
octu balsamicznego1 - 2 łyżki
-
białej ciecierzycy, z puszki odsączonej500 g
-
pomidorów koktajlowych, przekrojonych na pół250 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
470 kcal /
1971 kJ
Białko
8 g
Tłuszcz
16.6 g
Węglowodany
20.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Warzywna zapiekanka z kaszą bulgur
1 godz. 35 min
Sałatka z jarmużu z burakiem
45 min
Sałatka z żółtej soczewicy z fetą, orzechami laskowymi i grejpfrutem
35 min
Sałatka z soczewicą w stylu greckim
20 min
Sałatka śródziemnomorska z kuskusem
50 min
Sałatka z quinoa z chrupiącymi warzywami
50 min
Sałatka z soczewicy
45 min
Sałatka detox
25 min
Sałatka z zielonej soczewicy
45 min
Sałatka z kaszą pęczak i serem feta
1 godz. 15 min
Sałatka z czerwonej fasoli, brokułu i pestek dyni
40 min
Brokuł z ciecierzycą w sosie orzechowym
1 godz.