Szybkie ragoût z jagnięciny

Szybkie ragoût z jagnięciny

4.2 6 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje

Składniki

  • 80 g czerwonej cebuli pokrojonej w ćwiartki
  • 2 ząbki czosnku
  • 15 g imbiru, suszonego, mielonego
  • 1 czerwona papryczka chili, świeża pokrojona na kawałki, bez gniazd nasiennych
  • 50 g oleju rzepakowego
  • 400 g jagnięciny pokrojonej na ok. 1 cm kawałki
  • 200 g zielonego groszku, mrożonego uprzednio rozmrożonego
  • 2 łyżeczki kminku, mielonego
  • 1 - 2 łyżeczki soli
  • 200 g wody
  • ½ łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    ½ kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszonej
  • 2 pomidory (ok. 300 g), pokrojone w 1 cm kostkę, do dekoracji
  • kolendra, świeża do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 285 kcal / 1193 kJ
Białko 25.2 g
Tłuszcz 16.4 g
Węglowodany 14.3 g
Błonnik 4.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...