Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g czerwonej cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- 2 ząbki czosnku
- 15 g imbiru, suszonego, mielonego
- 1 czerwona papryczka chili, świeża, pokrojona na kawałki, bez gniazd nasiennych
- 50 g oleju rzepakowego
- 400 g jagnięciny, pokrojonej na ok. 1 cm kawałki
- 200 g zielonego groszku, mrożonego, uprzednio rozmrożonego
- 2 łyżeczki kminku, mielonego
- 1 - 2 łyżeczki soli
- 200 g wody
- ½ łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego wykonanego w TM
- 2 pomidory, (ok. 300 g), pokrojone w 1 cm kostkę, do dekoracji
- 4 gałązki kolendry, świeżej, drobno pokrojonej
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1193 kJ / 285 kcal
- Białko
- 25.2 g
- Węglowodany
- 14.3 g
- Tłuszcz
- 16.4 g
- Błonnik
- 4.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tagliatelle z wołowiną i gorgonzolą
1h 45min
Curry z wołowiną
45 min
Potrawka z kurczaka i jesiennych warzyw
1 godz. 10 min
Kurczak w winie
1h 50min
Klopsiki jagnięce z kuskusem i miętowym jogurtem
40 min
Wiosenny gulasz z jagnięciny
1 Std. 20 Min
Wołowina z imbirem i pastą miso ze szpinakiem
25 Min
Kurczak w za'atarze z zieloną soczewicą
2 Std.
Wołowina w piwie po flamandzku
1h 45min
Gulasz wołowy w ciemnym piwie
1hod. 40min
Piersi z kaczki z curry i anansem
25 Min
Gulasz jagnięcy (spezzatino)
1h 45min