Szybkie ragoût z jagnięciny

Szybkie ragoût z jagnięciny

4.2 6 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje

Składniki

  • czerwonej cebuli pokrojonej w ćwiartki
    80 g
  • ząbki czosnku
    2
  • imbiru, suszonego, mielonego
    15 g
  • czerwona papryczka chili, świeża pokrojona na kawałki, bez gniazd nasiennych
    1
  • oleju rzepakowego
    50 g
  • jagnięciny pokrojonej na ok. 1 cm kawałki
    400 g
  • zielonego groszku, mrożonego uprzednio rozmrożonego
    200 g
  • kminku, mielonego
    2 łyżeczki
  • soli
    1 - 2 łyżeczki
  • wody
    200 g
  • koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    ½ łyżeczki
    ½ kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszonej
  • pomidory (ok. 300 g), pokrojone w 1 cm kostkę, do dekoracji
    2
  • kolendra, świeża do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 285 kcal / 1193 kJ
Białko 25.2 g
Tłuszcz 16.4 g
Węglowodany 14.3 g
Błonnik 4.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...