
Urządzenia i Akcesoria
Szybkie ragoût z jagnięciny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje
Składniki
-
czerwonej cebuli pokrojonej w ćwiartki80 g
-
ząbki czosnku2
-
imbiru, suszonego, mielonego15 g
-
czerwona papryczka chili, świeża pokrojona na kawałki, bez gniazd nasiennych1
-
oleju rzepakowego50 g
-
jagnięciny pokrojonej na ok. 1 cm kawałki400 g
-
zielonego groszku, mrożonego uprzednio rozmrożonego200 g
-
kminku, mielonego2 łyżeczki
-
soli1 - 2 łyżeczki
-
wody200 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM½ łyżeczki
-
pomidory (ok. 300 g), pokrojone w 1 cm kostkę, do dekoracji2
-
kolendra, świeża do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
285 kcal /
1193 kJ
Białko
25.2 g
Tłuszcz
16.4 g
Węglowodany
14.3 g
Błonnik
4.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DANIA MIĘSNE
9 Przepisów
Polska
Polska