Urządzenia i Akcesoria
Sałatka na ciepło z fasolą i kukurydzą
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
6 porcji
Składniki
-
150 g czerwonej cebuli przekrojonej na pół
-
10 g czerwonej papryczki chili bez gniazd nasiennych, pokrojonej w plastry (patrz wskazówka)
-
10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
10 - 20 g kolendry, świeżej tylko liście
-
220 g pomidorów przekrojonych na pół
-
70 g oliwy z oliwek
-
30 g octu jabłkowego
-
20 g miodu
-
1 łyżeczka soli
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
-
250 g wody
-
100 g kukurydzy, konserwowej, odsączonej100 g kolby kukurydzy tylko ziarna
-
240 g czarnej fasoli, z puszki odsączonej (1 puszka)
-
1 awokado pokrojone w plastry
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
494 mg
Białko
4.4 g
Kalorie
898.2 kJ /
214.5 kcal
Tłuszcz
16.2 g
Błonnik
5.3 g
Tłuszcz nasycony
2.3 g
Węglowodany
18.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
VIVA MEXICO!
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Sałatka fitness
10 Min
Gulasz z soczewicy i batatów z pęczakiem
50 Min
Strączkowy gulasz z czarnuszką i szpinakiem
13 Std. 35 Min
Sałatka meksykańska
1 Std. 15 Min
Chakalaka
45 Min
Pomidory faszerowane grzybami i orzechami
1 Std. 5 Min
Wegański gulasz z fasolą i tofu (z osłoną noża miksującego)
1 Std.
Zupa z ciecierzycą i bakłażanem
35 Min
Szybka zupa ratatouille
30 Min
Grecki gulasz ziemniaczany
45 Min
Sałatka z kuskusem i ciecierzycą w stylu marokańskim
1 Std. 20 Min
Gulasz z soczewicy i buraków
55 Min