Sałatka na ciepło z fasolą i kukurydzą

Sałatka na ciepło z fasolą i kukurydzą

4.1 27 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
6 porcji

Składniki

  • 150 g czerwonej cebuli przekrojonej na pół
  • 10 g czerwonej papryczki chili bez gniazd nasiennych, pokrojonej w plastry (patrz wskazówka)
  • 10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 10 - 20 g kolendry, świeżej tylko liście
  • 220 g pomidorów przekrojonych na pół
  • 70 g oliwy z oliwek
  • 30 g octu jabłkowego
  • 20 g miodu
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
  • 250 g wody
  • 100 g kolby kukurydzy tylko ziarna
    100 g kukurydzy, konserwowej, odsączonej
  • 240 g czarnej fasoli, z puszki odsączonej (1 puszka)
  • 1 awokado pokrojone w plastry

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 214.5 kcal / 898.2 kJ
Białko 4.4 g
Tłuszcz 16.2 g
Węglowodany 18.5 g
Błonnik 5.3 g
Tłuszcz nasycony 2.3 g
Sód 494 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...