![Sałatka na ciepło z fasolą i kukurydzą Sałatka na ciepło z fasolą i kukurydzą](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/52fe9ada-c10d-4ee9-b56c-01bd8d865d06/Derivates/fe8f24cb-57e7-49eb-b447-4aed51e9e864.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g czerwonej cebuli, przekrojonej na pół
- 10 g czerwonej papryczki chili, bez gniazd nasiennych, pokrojonej w plastry (patrz wskazówka)
- 10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 10 - 20 g kolendry, świeżej, tylko liście
- 220 g pomidorów, przekrojonych na pół
- 70 g oliwy z oliwek
- 30 g octu jabłkowego
- 20 g miodu
- 1 łyżeczka soli
- 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
- 250 g wody
- 100 g kolby kukurydzy, tylko ziarna
- 240 g czarnej fasoli, z puszki, odsączonej (1 puszka)
- 1 awokado, pokrojone w plastry
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 898.2 kJ / 214.5 kcal
- Białko
- 4.4 g
- Węglowodany
- 18.5 g
- Tłuszcz
- 16.2 g
- Błonnik
- 5.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sałatka z kurczakiem i czerwoną kapustą
40 Min
Warzywna zapiekanka z ciastem filo
1 Std. 20 Min
Curry z warzywami
1 Std. 25 Min
Sałatka z pomidorami i fasolą
30 Min
Sałatka z czerwonej fasoli, brokułu i pestek dyni
40 Min
Sałatka z kaszą jaglaną, kalarepą i bobem
1 Std.
Chakalaka
45 Min
Sałatka z żółtej soczewicy z fetą, orzechami laskowymi i grejpfrutem
35min
Sałatka meksykańska z ryżem, kurczakiem i guacamole
1h 30min
Sałatka meksykańska
1h 15min
Pasta bezjajeczna
5min
Sałatka z zielonej soczewicy, awokado i pomidorów
55 Min