Sałatka na ciepło z fasolą i kukurydzą
TM5 TM6

Sałatka na ciepło z fasolą i kukurydzą

Składniki

  • 150 g czerwonej cebuli, przekrojonej na pół
  • 10 g czerwonej papryczki chili, bez gniazd nasiennych, pokrojonej w plastry (patrz wskazówka)
  • 10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 10 - 20 g kolendry, świeżej, tylko liście
  • 220 g pomidorów, przekrojonych na pół
  • 70 g oliwy z oliwek
  • 30 g octu jabłkowego
  • 20 g miodu
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
  • 250 g wody
  • 100 g kolby kukurydzy, tylko ziarna
  • 240 g czarnej fasoli, z puszki, odsączonej (1 puszka)
  • 1 awokado, pokrojone w plastry

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
898.2 kJ / 214.5 kcal
Białko
4.4 g
Węglowodany
18.5 g
Tłuszcz
16.2 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 3000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo®  i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów  – bez żadnych haczyków! 

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

Pokaż wszystkie