Sałatka na ciepło z fasolą i kukurydzą

Sałatka na ciepło z fasolą i kukurydzą

4.1 27 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
6 porcji

Składniki

  • czerwonej cebuli przekrojonej na pół
    150 g
  • czerwonej papryczki chili bez gniazd nasiennych, pokrojonej w plastry (patrz wskazówka)
    10 g
  • natki pietruszki, świeżej, tylko liście
    10 g
  • kolendry, świeżej tylko liście
    10 - 20 g
  • pomidorów przekrojonych na pół
    220 g
  • oliwy z oliwek
    70 g
  • octu jabłkowego
    30 g
  • miodu
    20 g
  • soli
    1 łyżeczka
  • pieprzu czarnego, mielonego
    1 szczypta
  • wody
    250 g
  • kolby kukurydzy tylko ziarna
    100 g
    100 g kukurydzy, konserwowej, odsączonej
  • czarnej fasoli, z puszki odsączonej (1 puszka)
    240 g
  • awokado pokrojone w plastry
    1

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 214.5 kcal / 898.2 kJ
Białko 4.4 g
Tłuszcz 16.2 g
Węglowodany 18.5 g
Błonnik 5.3 g
Tłuszcz nasycony 2.3 g
Sód 494 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...