
Urządzenia i Akcesoria
Sałatka na ciepło z fasolą i kukurydzą
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
6 porcji
Składniki
-
150 g czerwonej cebuli przekrojonej na pół
-
10 g czerwonej papryczki chili bez gniazd nasiennych, pokrojonej w plastry (patrz wskazówka)
-
10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
10 - 20 g kolendry, świeżej tylko liście
-
220 g pomidorów przekrojonych na pół
-
70 g oliwy z oliwek
-
30 g octu jabłkowego
-
20 g miodu
-
1 łyżeczka soli
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
-
250 g wody
-
100 g kolby kukurydzy tylko ziarna
-
240 g czarnej fasoli, z puszki odsączonej (1 puszka)
-
1 awokado pokrojone w plastry
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
214.5 kcal /
898.2 kJ
Białko
4.4 g
Tłuszcz
16.2 g
Węglowodany
18.5 g
Błonnik
5.3 g
Tłuszcz nasycony
2.3 g
Sód
494 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

VIVA MEXICO!
9 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Grecki gulasz ziemniaczany
45 min
Dyniowe curry z soczewicą i kaszą jaglaną
55 min
Koshari (egipskie danie jednogarnkowe)
35 min
Ziemniaki w pomidorach z orientalnymi przyprawami
1 godz. 10 min
Sałatka z soczewicą i burakiem
45 min
Sałatka z żółtej soczewicy z fetą, orzechami laskowymi i grejpfrutem
35 min
Sałatka z pomidorami i fasolą
30 min
Wrapy z pastą z fasoli i pieczonymi warzywami
1 godz. 40 min
Curry ziemniaczane (Ala hodi)
40 min
Wegański gulasz z fasolą i tofu (z osłoną noża miksującego)
1 godz.
Gratin z czerwoną soczewicą, bakłażanem i cukinią
1 godz. 10 min
Sałatka z czerwonej fasoli, brokułu i pestek dyni
40 min