Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g polędwicy wieprzowej, pokrojonej w 1 cm plastry
- 1 ½ łyżeczki soli
- ¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 200 g liści szpinaku baby, świeżych
- 1 łyżeczka rozmarynu, świeżego, tylko liście
- 70 g czerwonej cebuli, przekrojonej na pół
- 70 g pomidorów, suszonych, w oleju, odsączonych
- 30 g oliwy z oliwek
- 500 - 520 g soczewicy z puszki, odsączonej z zalewy (2 puszki)
- 100 g wody
- olej rzepakowy, do smażenia
- 1 łyżka octu balsamicznego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2667.2 kJ / 637.1 kcal
- Białko
- 32.2 g
- Węglowodany
- 26.5 g
- Tłuszcz
- 46 g
- Błonnik
- 5.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kurczak ze szpinakiem, jabłkiem i rodzynkami
35 Min
Kurczak z ziołowym sosem i sałatką z fasoli z pesto z rukoli
1h
Zapiekanka z wołowiny z warzywami
1h 20min
Polędwica wołowa z warzywami
1h 50min
Wieprzowina w sosie pomarańczowym
1h
Wieprzowina w sosie z czarnej fasoli
30min
Polędwica wieprzowa w sosie z czerwonego wina z warzywami
45min
Sauté z cielęciny
1h 25min
Kurczak w winie
1h 50min
Piersi z kaczki z curry i anansem
25min
Pilaw z porem i indykiem
30min
Gulasz wieprzowy w stylu greckim
35 Min