
Urządzenia i Akcesoria
Polędwica wieprzowa i soczewica ze szpinakiem
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 20 min
4 porcje
Składniki
-
polędwicy wieprzowej pokrojonej w 1 cm plastry500 g
-
soli1 ½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¾ łyżeczki
-
liści szpinaku baby, świeżych200 g
-
rozmarynu, świeżego tylko liście1 łyżeczka
-
czerwonej cebuli przekrojonej na pół70 g
-
pomidorów, suszonych w oleju, odsączonych70 g
-
oliwy z oliwek30 g
-
soczewicy z puszki odsączonej z zalewy (2 puszki)500 - 520 g
-
wody100 g
-
olej rzepakowy do smażenia
-
octu balsamicznego1 łyżka
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
637.1 kcal /
2667.2 kJ
Białko
32.2 g
Tłuszcz
46 g
Węglowodany
26.5 g
Błonnik
5.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SZYBKIE OBIADY
10 Przepisów
Polska
Polska