Polędwica wieprzowa i soczewica ze szpinakiem

Polędwica wieprzowa i soczewica ze szpinakiem

4.1 37 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 20 min
4 porcje

Składniki

  • polędwicy wieprzowej pokrojonej w 1 cm plastry
    500 g
  • soli
    1 ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¾ łyżeczki
  • liści szpinaku baby, świeżych
    200 g
  • rozmarynu, świeżego tylko liście
    1 łyżeczka
  • czerwonej cebuli przekrojonej na pół
    70 g
  • pomidorów, suszonych w oleju, odsączonych
    70 g
  • oliwy z oliwek
    30 g
  • soczewicy z puszki odsączonej z zalewy (2 puszki)
    500 - 520 g
  • wody
    100 g
  • olej rzepakowy do smażenia
  • octu balsamicznego
    1 łyżka

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 637.1 kcal / 2667.2 kJ
Białko 32.2 g
Tłuszcz 46 g
Węglowodany 26.5 g
Błonnik 5.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...