
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g białej fasoli, z puszki, odsączonej
- ½ pęczka natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 50 g zielonych oliwek, bez pestek
- 30 g oliwy z oliwek
- 30 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 1 łyżeczka soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 500 g wody
- 2 jajka
- 300 - 400 g pomidorów, naciętych (patrz wskazówka)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1044 kJ / 249 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 22 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Błonnik
- 11 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sałatka z kaszą pęczak, jajkami i rzodkiewką
55min
Sałatka z makaronem pełnoziarnistym, kurczakiem i brokułami
1hod. 50min
Sałatka z białą fasolą i wędzonym łososiem
10 min
Sałatka detox
25 min
Sałatka z czerwonej fasoli, brokułu i pestek dyni
40min
Sałatka meksykańska
1hod. 15min
Sałatka z ciecierzycy
25 min
Sałatka ziemniaczana z tuńczykiem i szparagami
45min
Surowa sałatka z kiełków lucerny i warzyw (dieta raw)
25 min
Sałatka ryżowa z jajkami i tuńczykiem
1hod.
Sałatka ryżowa z tuńczykiem i oliwkami
30min
Sałatka z makaronem razowym
35min