Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g białej fasoli, z puszki, odsączonej
- ½ pęczka natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 50 g zielonych oliwek, bez pestek
- 30 g oliwy z oliwek
- 30 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 1 łyżeczka soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 500 g wody
- 2 jajka
- 300 - 400 g pomidorów, naciętych (patrz wskazówka)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1044 kJ / 249 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 22 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Błonnik
- 11 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sałatka meksykańska
1 Std. 15 Min
Sałatka z soczewicą w stylu greckim
20 min
Sałatka z nowalijek na parze
50 Min
Sałatka z czerwonej fasoli, brokułu i pestek dyni
40 min
Sałatka z szynką, serem i awokado
15min
Sałatka z młodych ziemniaków
50 Min
Sałatka na ciepło z fasolą i kukurydzą
30 Min
Surowa warstwowa sałatka w słoiczkach (dieta raw)
25 Min
Sałatka ziemniaczana
50 godz.
Sałatka makaronowa z salami
35 Min
Sałatka ryżowa z jajkami i tuńczykiem
1 Std.
Sałatka grecka z dressingiem z serem feta
35 Min