Risotto z owocami morza
TM6 TM5

Risotto z owocami morza

4.4 (75 ocen)

Składniki

  • 250 g krewetek surowych, nieobranych
  • 700 g wody
  • 50 g oliwy z oliwek
  • 70 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
  • 2 ząbki czosnku
  • 100 g pomidorów, bez skóry, pokrojonych na kawałki
  • 100 g zielonej papryki, pokrojonej na kawałki
    lub 100 g czerwonej papryki, pokrojonej na kawałki
  • 250 g ryżu do risotto, np. arborio
  • 400 g ryb i owoców morza, mieszanych, świeżych lub rozmrożonych (płyn z rozmrażania zachować)
  • 2 łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    lub 2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone
  • ½ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • ½ łyżeczki pieprzu cayenne, mielonego
  • kolendra, świeża, posiekana, do dekoracji

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
2144.8 kJ / 512 kcal
Białko
37 g
Węglowodany
56 g
Tłuszcz
17 g
Tłuszcz nasycony
3.5 g
Błonnik
3 g
Sód
1435 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy