Risotto z owocami morza

Risotto z owocami morza

4.4 81 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
4 porcje

Składniki

  • krewetek surowych, nieobranych
    250 g
  • wody
    700 g
  • oliwy z oliwek
    50 g
  • cebuli pokrojonej w ćwiartki
    70 g
  • ząbki czosnku
    2
  • pomidorów bez skóry, pokrojonych na kawałki
    100 g
  • zielonej papryki pokrojonej na kawałki
    100 g
    100 g czerwonej papryki, pokrojonej na kawałki
  • ryżu do risotto np. arborio
    250 g
  • ryb i owoców morza, mieszanych, świeżych lub rozmrożonych (płyn z rozmrażania zachować)
    400 g
  • koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    2 łyżeczki
    2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone
  • soli
    ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki
  • pieprzu cayenne, mielonego
    ½ łyżeczki
  • kolendra, świeża posiekana, do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 512 kcal / 2144.8 kJ
Białko 37 g
Tłuszcz 17 g
Węglowodany 56 g
Błonnik 3 g
Tłuszcz nasycony 3.5 g
Sód 1435 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...