
Urządzenia i Akcesoria
Risotto z owocami morza
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
4 porcje
Składniki
-
krewetek surowych, nieobranych250 g
-
wody700 g
-
oliwy z oliwek50 g
-
cebuli pokrojonej w ćwiartki70 g
-
ząbki czosnku2
-
pomidorów bez skóry, pokrojonych na kawałki100 g
-
zielonej papryki pokrojonej na kawałki100 g
-
ryżu do risotto np. arborio250 g
-
ryb i owoców morza, mieszanych, świeżych lub rozmrożonych (płyn z rozmrażania zachować)400 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM2 łyżeczki
-
soli½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
pieprzu cayenne, mielonego½ łyżeczki
-
kolendra, świeża posiekana, do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
512 kcal /
2144.8 kJ
Białko
37 g
Tłuszcz
17 g
Węglowodany
56 g
Błonnik
3 g
Tłuszcz nasycony
3.5 g
Sód
1435 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA ŚRÓDZIEMNOMORSKA
83 Przepisy
Polska
Polska