Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g krewetek surowych, nieobranych
- 700 g wody
- 50 g oliwy z oliwek
- 70 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- 2 ząbki czosnku
- 100 g pomidorów, bez skóry, pokrojonych na kawałki
-
100
g zielonej papryki, pokrojonej na kawałki
lub 100 g czerwonej papryki, pokrojonej na kawałki - 250 g ryżu do risotto, np. arborio
- 400 g ryb i owoców morza, mieszanych, świeżych lub rozmrożonych (płyn z rozmrażania zachować)
-
2
łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub 2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone - ½ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- ½ łyżeczki pieprzu cayenne, mielonego
- kolendra, świeża, posiekana, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2144.8 kJ / 512 kcal
- Białko
- 37 g
- Węglowodany
- 56 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.5 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 1435 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ostro-kwaśna zupa krewetkowa
35min
Orientalna zupa z owocami morza
40 min
Ryż z owocami morza i chorizo
1 Std. 5 Min
Risotto z halibutem
55min
Risotto z krewetkami
45min
Makaron z owocami morza duszonymi w winie
40 min
Małże w mleku kokosowym i curry
1 godz. 10 min
Risotto po mediolańsku
30 dk
Risotto z grzybami
1 Std. 5 Min
Zupa miso, owoce morza w sake z ryżem
1 Std. 5 Min
Ryż z owocami morza
1sa 15 dk
Risotto z łososiem i bulwą kopru włoskiego
35min