
Urządzenia i Akcesoria
Risotto z owocami morza
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
4 porcje
Składniki
-
250 g krewetek surowych, nieobranych
-
700 g wody
-
50 g oliwy z oliwek
-
70 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
2 ząbki czosnku
-
100 g pomidorów bez skóry, pokrojonych na kawałki
-
100 g zielonej papryki pokrojonej na kawałki
-
250 g ryżu do risotto np. arborio
-
400 g ryb i owoców morza, mieszanych, świeżych lub rozmrożonych (płyn z rozmrażania zachować)
-
2 łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
½ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
½ łyżeczki pieprzu cayenne, mielonego
-
kolendra, świeża posiekana, do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
512 kcal /
2144.8 kJ
Białko
37 g
Tłuszcz
17 g
Węglowodany
56 g
Błonnik
3 g
Tłuszcz nasycony
3.5 g
Sód
1435 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA ŚRÓDZIEMNOMORSKA
83 Przepisy
Polska
Polska