Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 15 - 20 g korzenia imbiru, świeżego, pokrojonego w 2 mm plastry
- 30 g oleju
- 350 g steku z polędwicy wołowej (o grubości 1,5-2 cm), bez tłuszczu, pokrojonego na ok. 2 cm kawałki
- 30 g pasty miso, jasnej
- 10 - 15 g octu ryżowego
- 10 - 15 g cukru
- 30 g wody
- 170 - 200 g liści szpinaku baby, świeżych
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1789.4 kJ / 427.4 kcal
- Białko
- 42 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 23.8 g
- Błonnik
- 4.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Wołowina teriyaki z ryżem
1 Std. 50 Min
Gulasz jagnięcy (spezzatino)
1h 45min
Wolno gotowana jagnięcina z ogórkowym kuskusem i miętą (z osłoną noża miksującego)
9h
Wołowina na ostro z fetą cytrynową
30 min
Koncentrat bulionu tajskiego
25 min
Kofty z jagnięciny i chutney z mango
3ωρ. 10 λεπτ.
Chow mein z krewetkami
1u.
Gulasz jagnięcy z ziemniakami i szafranem
2h
Kotlety (kofty) z jagnięciny i fety w greckim stylu
30 min
Curry z wołowiną
45min
Gulasz wołowy w ciemnym piwie
1h 40min
Koncentrat bulionu azjatyckiego
1h 25min