Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 15 - 20 g korzenia imbiru, świeżego, pokrojonego w 2 mm plastry
- 30 g oleju
- 350 g steku z polędwicy wołowej (o grubości 1,5-2 cm), bez tłuszczu, pokrojonego na ok. 2 cm kawałki
- 30 g pasty miso, jasnej
- 10 - 15 g octu ryżowego
- 10 - 15 g cukru
- 30 g wody
- 170 - 200 g liści szpinaku baby, świeżych
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1789.4 kJ / 427.4 kcal
- Białko
- 42 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 23.8 g
- Błonnik
- 4.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Wołowina teriyaki z ryżem
1h 50min
Steki z polędwicy wołowej z sosem chimichurri
40min
Wieprzowina w sosie z czarnej fasoli
30min
Curry z wołowiną
45min
Kurczak w winie
1h 50min
Wolno gotowane kalmary z chorizo w sosie pomidorowym (z osłoną noża miksującego)
5 Std. 30 Min
Stek z tuńczyka na parze z pikantnym dipem z pomidorów i soczewicy
40min
Tajskie paczuszki z łososia na parze
1h 20min
Szybkie ragoût z jagnięciny
50min
Wołowina w piwie po flamandzku
1h 45min
Wołowina na ostro z fetą cytrynową
30min
Kalmary w pikantnym sosie imbirowym
40min