
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
800
g czarnej fasoli, z puszki z zalewą
lub 800 g czerwonej fasoli Kidney, z puszki z zalewą - 200 g wody
-
2
łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub 2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l) pokruszone - 500 g krojonych pomidorów, z puszki
- ½ łyżeczki papryki wędzonej, mielonej
- ½ - ¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- ¼ łyżeczki soli (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 156 kcal / 653.2 kJ
- Białko
- 14 g
- Tłuszcz
- 1.6 g
- Węglowodany
- 35 g
- Błonnik
- 14.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sycąca zupa krem z fasoli z jabłkiem i majerankiem
45 min
Orientalny krem z fasoli
30 min
Wegetariański chowder z kukurydzą
30 min
Rozgrzewająca zupa z czerwonej soczewicy
35 min
Zupa krem z pieczarek
20 min
Zupa krem z papryki z żółtą soczewicą i mlekiem kokosowym
40 min
Zupa krem z ciecierzycy
30 min
Zupa krem ziemniaczano-szpinakowa, wytrawny flan jajeczny
45 min
Zupa krem z groszku
40 min
Zupa z papryki i parmezanu
20 min
Zupa krem z porów
30 min
Zupa czosnkowa
55 min