Urządzenia i Akcesoria
Zupa krem z czarnej fasoli
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 20 min
4 porcje
Składniki
-
800 g czerwonej fasoli Kidney, z puszki, z zalewą800 g czarnej fasoli, z puszki z zalewą
-
200 g wody
-
2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone2 łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
500 g krojonych pomidorów, z puszki
-
½ łyżeczki papryki wędzonej, mielonej
-
½ - ¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
¼ łyżeczki soli (opcjonalnie)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
14 g
Kalorie
653.2 kJ /
156 kcal
Tłuszcz
1.6 g
Błonnik
14.8 g
Węglowodany
35 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
OBIAD
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Zupa krem z ziemniaków i pieczonych jabłek
40 min
Zupa z chleba
20 min
Barszcz z serem feta
40 min
Kremowa zupa z serem pleśniowym
30 min
Zupa grzybowa z białą fasolą
35 min
Zupa z orzeszków ziemnych
40 min
Zupa krem z porów
30 min
Zupa krem z pieczarek
20 min
Zupa z papryki i parmezanu
20 min
Zupa krem z kiszonej kapusty
1 godz. 10 min
Zupa czosnkowa
55 min
Zupa cebulowa
1 godz.