Urządzenia i Akcesoria
Marokański kuskus z warzywami
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
6 porcji
Składniki
-
80 - 100 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
200 g cukinii pokrojonej na kawałki
-
80 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
20 g masła
-
200 g kaszy kuskus
-
200 g wrzącej wody
-
10 g oliwy z oliwek
-
½ - ¾ łyżeczki soli
-
¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
200 g zielonego groszku, świeżego lub mrożonego (patrz wskazówka)
-
200 g różyczek brokułu
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
1 łyżeczka przyprawy Ras el Hanout
-
400 g wody
-
150 g białej ciecierzycy, z puszki odsączonej z zalewy
-
200 g pomidorów bez skóry i gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
10.7 g
Kalorie
1059 kJ /
253 kcal
Tłuszcz
6.1 g
Błonnik
6.2 g
Węglowodany
42.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
APETYT NA WEGE
66 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Wege Tex-Mex z brązowym ryżem
1h 10min
Sałatka z kaszą pęczak i serem feta
1h 15min
Ryż śródziemnomorski
50min
Kuskus z warzywami
35min
Makaron po liguryjsku
45min
Nasi goreng wegetariański
45min
Soczewica w sosie curry z dynią na parze
1h 15min
Kuskus z morelami, orzechami laskowymi i serem feta oraz mieszanymi warzywami
1h 15min
Peruwiańskie quinotto
35min
Kolorowa zapiekanka z soczewicą
1h 30min
Wegetariańskie curry ziemniaczane z kalafiorem (aloo gobi)
1h 10min
Sałatka z kuskusem i ciecierzycą w stylu marokańskim
1h 20min