
Urządzenia i Akcesoria
Marokański kuskus z warzywami
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
6 porcji
Składniki
-
czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki80 - 100 g
-
cukinii pokrojonej na kawałki200 g
-
cebuli pokrojonej w ćwiartki80 g
-
masła20 g
-
kaszy kuskus200 g
-
wrzącej wody200 g
-
oliwy z oliwek10 g
-
soli½ - ¾ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ - ½ łyżeczki
-
zielonego groszku, świeżego lub mrożonego (patrz wskazówka)200 g
-
różyczek brokułu200 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
przyprawy Ras el Hanout1 łyżeczka
-
wody400 g
-
białej ciecierzycy, z puszki odsączonej z zalewy150 g
-
pomidorów bez skóry i gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki200 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
253 kcal /
1059 kJ
Białko
10.7 g
Tłuszcz
6.1 g
Węglowodany
42.7 g
Błonnik
6.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

APETYT NA WEGE
66 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Peruwiańskie quinotto
35 min
Wege Tex-Mex z brązowym ryżem
1 godz. 10 min
Ratatouille
40 min
Bakłażany nadziewane kaszą kuskus
50 min
Curry warzywne z ryżem
1 godz.
Tadżin - marokański gulasz wegetariański z dyni
40 min
Kuskus z warzywami
35 min
Ryż po indonezyjsku (Nasi goreng)
1 godz. 20 min
Kociołek jaglany z warzywami i kiełbaskami sojowymi
14 godz.
Wegetariańskie curry ziemniaczane z kalafiorem (aloo gobi)
1 godz. 10 min
Ragout z soczewicą i burakami
2 godz. 10 min
Curry z bakłażana, szpinaku i soczewicy
25 min