Urządzenia i Akcesoria
Ziołowy kurczak Aleksandry Miotk
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
5 porcji
Składniki
-
500 - 600 g filetów z piersi kurczaka, bez skóry przekrojonych w poprzek
-
2 łyżki oliwy z oliwek
-
1 płaska łyżeczka kardamonu, mielonego
-
1 płaska łyżeczka kminu rzymskiego, mielonego
-
½ łyżeczki kurkumy, suszonej, mielonej
-
½ łyżeczki liści kozieradki, suszonych
-
¼ - ½ płaskiej łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 łyżeczka soli
-
300 g marchewki pokrojonej w 0,5 cm plastry
-
masło do ułożenia na filetach z piersi kurczaka
-
700 g wody
-
500 g ziemniaków pokrojonych w ćwiartki
-
kiełki słonecznika do dekoracji (opcjonalnie)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
505.8 mg
Białko
26.4 g
Kalorie
1122 kJ /
268 kcal
Tłuszcz
8.2 g
Błonnik
4 g
Tłuszcz nasycony
2.6 g
Węglowodany
24.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX
20 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Pulpety z indyka z warzywnym tagliatelle i sosem tzatziki
1 godz.
Roladki z kurczaka z chorizo i jogurtowym sosem curry
55 min
Roladki po prowansalsku (Alouettes)
1 godz. 30 min
Shoarma z kurczaka
1 godz. 45 min
Cytrynowy kurczak z kaszą kuskus i cukiniowo-jogurtowym dipem
35 min
Kurczak z warzywami w papilotach z sosem estragonowym
55 min
Souvlaki z kurczaka i papryki z ryżem
1 godz. 5 min
Filet z indyka w zielonej marynacie
1 godz. 5 min
Roladki z kurczaka z nadzieniem pietruszkowym
55 min
Piersi kurczaka w sosie brzoskwiniowym
1 godz.
Schab duszony w sosie
50 min
Ryba z warzywami na parze
1 godz. 15 min