
Urządzenia i Akcesoria
Ziołowy kurczak Aleksandry Miotk
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
5 porcji
Składniki
-
filetów z piersi kurczaka, bez skóry przekrojonych w poprzek500 - 600 g
-
oliwy z oliwek2 łyżki
-
kardamonu, mielonego1 płaska łyżeczka
-
kminu rzymskiego, mielonego1 płaska łyżeczka
-
kurkumy, suszonej, mielonej½ łyżeczki
-
liści kozieradki, suszonych½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ - ½ płaskiej łyżeczki
-
soli1 łyżeczka
-
marchewki pokrojonej w 0,5 cm plastry300 g
-
masło do ułożenia na filetach z piersi kurczaka
-
wody700 g
-
ziemniaków pokrojonych w ćwiartki500 g
-
kiełki słonecznika do dekoracji (opcjonalnie)
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
268 kcal /
1122 kJ
Białko
26.4 g
Tłuszcz
8.2 g
Węglowodany
24.2 g
Błonnik
4 g
Tłuszcz nasycony
2.6 g
Sód
505.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

THERMOMIX
20 Przepisów
Polska
Polska