Gulasz z kurczaka, chorizo i ciecierzycy

Gulasz z kurczaka, chorizo i ciecierzycy

4.0 136 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje

Składniki

  • natki pietruszki, świeżej tylko liście
    5 g
  • cebuli przekrojonej na pół
    150 g
  • oliwy z oliwek
    30 g
  • kiełbasy chorizo bez skóry, pokrojonej w 5 mm plastry
    80 g
  • krojonych pomidorów, z puszki
    400 g
  • podudzi z kurczaka, bez skóry (ok. 700-800 g)
    8
  • oregano, suszonego
    1 łyżka
  • soli
    1 - 1 ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    1 - 2 szczypty
  • białej ciecierzycy, z puszki odsączonej z zalewy
    480 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 529 kcal / 2214 kJ
Białko 42 g
Tłuszcz 27 g
Węglowodany 27 g
Błonnik 7.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...