Urządzenia i Akcesoria
Gulasz z kurczaka, chorizo i ciecierzycy
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje
Składniki
-
5 g natki pietruszki, świeżej tylko liście
-
150 g cebuli przekrojonej na pół
-
30 g oliwy z oliwek
-
80 g kiełbasy chorizo bez skóry, pokrojonej w 5 mm plastry
-
400 g krojonych pomidorów, z puszki
-
8 podudzi z kurczaka, bez skóry (ok. 700-800 g)
-
1 łyżka oregano, suszonego
-
1 - 1 ½ łyżeczki soli
-
1 - 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
480 g białej ciecierzycy, z puszki odsączonej z zalewy
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
42 g
Kalorie
2214 kJ /
529 kcal
Tłuszcz
27 g
Błonnik
7.1 g
Węglowodany
27 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DANIA Z DROBIU
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Wołowina w piwie po flamandzku
1 Std. 45 Min
Gulasz z soczewicą
2 Std. 50 Min
Gulasz wieprzowy w stylu greckim
35 Min
Gulasz wołowy w ciemnym piwie
1 Std. 40 Min
Kurczak po myśliwsku
50 Min
Wiosenny gulasz z jagnięciny
1 Std. 20 Min
Pilaw z porem i indykiem
30 Min
Zupa minestrone z piersią z indyka i pesto ziołowym
50 Min
Curry z soczewicy z kurczakiem
8 Std. 35 Min
Potrawka z wołowiną i papryką
55 Min
Gulasz drobiowy z czerwoną fasolą i batatami
50 Min
Gulasz drobiowy z pomidorami i fasolą
35 Min