
Urządzenia i Akcesoria
Gulasz z kurczaka, chorizo i ciecierzycy
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje
Składniki
-
natki pietruszki, świeżej tylko liście5 g
-
cebuli przekrojonej na pół150 g
-
oliwy z oliwek30 g
-
kiełbasy chorizo bez skóry, pokrojonej w 5 mm plastry80 g
-
krojonych pomidorów, z puszki400 g
-
podudzi z kurczaka, bez skóry (ok. 700-800 g)8
-
oregano, suszonego1 łyżka
-
soli1 - 1 ½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego1 - 2 szczypty
-
białej ciecierzycy, z puszki odsączonej z zalewy480 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
529 kcal /
2214 kJ
Białko
42 g
Tłuszcz
27 g
Węglowodany
27 g
Błonnik
7.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DANIA Z DROBIU
9 Przepisów
Polska
Polska