Sauté z cielęciny
TM5 TM6

Sauté z cielęciny

3.9 (20 ocen)

Składniki

  • 30 g masła
  • 700 g łopatki cielęcej, bez kości, pokrojonej w 2 cm kostkę
  • 150 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
  • 2 ząbki czosnku
  • 250 g pieczarek, pokrojonych w ćwiartki
  • 150 g pomidorów, bez skóry, pokrojonych w ćwiartki
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego
  • 200 g białego wytrawnego wina
  • 1 łyżeczki tymianku, suszonego
  • 2 liście laurowe, suszone
  • ½ - 1 łyżeczka soli
  • ¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 4 gałązki natki pietruszki, świeżej, drobno pokrojonej

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1525 kJ / 364 kcal
Białko
47.9 g
Węglowodany
7.6 g
Tłuszcz
13.1 g
Błonnik
2.7 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy