Sauté z cielęciny

Sauté z cielęciny

3.7 21 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
4 porcje

Składniki

  • 30 g masła
  • 700 g mięsa z łopatki cielęcej pokrojonego w 2 cm kostkę
  • 150 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
  • 2 ząbki czosnku
  • 250 g pieczarek pokrojonych w ćwiartki
  • 150 g pomidorów bez skóry, pokrojonych w ćwiartki
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego
  • 200 g białego wina, wytrawnego
  • 1 łyżeczki tymianku, suszonego
  • 2 liście laurowe, suszone
  • ½ - 1 łyżeczka soli
  • ¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 4 gałązki natki pietruszki, świeżej tylko liście, drobno pokrojonej

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Białko 47.9 g
Kalorie 1525 kJ / 364 kcal
Tłuszcz 13.1 g
Błonnik 2.7 g
Węglowodany 7.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...