Urządzenia i Akcesoria
Sauté z cielęciny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
4 porcje
Składniki
-
30 g masła
-
700 g mięsa z łopatki cielęcej pokrojonego w 2 cm kostkę
-
150 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
2 ząbki czosnku
-
250 g pieczarek pokrojonych w ćwiartki
-
150 g pomidorów bez skóry, pokrojonych w ćwiartki
-
1 łyżka koncentratu pomidorowego
-
200 g białego wina, wytrawnego
-
1 łyżeczki tymianku, suszonego
-
2 liście laurowe, suszone
-
½ - 1 łyżeczka soli
-
¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
4 gałązki natki pietruszki, świeżej tylko liście, drobno pokrojonej
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
47.9 g
Kalorie
1525 kJ /
364 kcal
Tłuszcz
13.1 g
Błonnik
2.7 g
Węglowodany
7.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DANIA MIĘSNE
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Gulasz wołowy z grzybami i rozmarynowym pęczakiem
1 godz. 50 min
Polędwiczka wieprzowa w sosie porowym z ryżem basmati
45 min
Bitki wołowe z sosem pieprzowym i szpinakiem
1 godz. 20 min
Polędwica wołowa z warzywami
1 godz. 50 min
Gulasz cielęcy
1 godz. 15 min
Pomidorowy gulasz wołowy z pureé ziemniaczanym z marchewką
50 min
Wołowina w czerwonym winie
2 godz. 10 min
Polędwica wieprzowa w sosie z czerwonego wina z warzywami
45 min
Wołowina z pieczarkami
30 min
Polędwica wieprzowa w sosie musztardowym
30 min
Gulasz z udźca indyka
1 godz. 25 min
Gulasz wołowy z papryką
1 godz. 25 min