Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g masła
- 700 g łopatki cielęcej, bez kości, pokrojonej w 2 cm kostkę
- 150 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- 2 ząbki czosnku
- 250 g pieczarek, pokrojonych w ćwiartki
- 150 g pomidorów, bez skóry, pokrojonych w ćwiartki
- 1 łyżka koncentratu pomidorowego
- 200 g białego wytrawnego wina
- 1 łyżeczki tymianku, suszonego
- 2 liście laurowe, suszone
- ½ - 1 łyżeczka soli
- ¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 4 gałązki natki pietruszki, świeżej, drobno pokrojonej
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1525 kJ / 364 kcal
- Białko
- 47.9 g
- Węglowodany
- 7.6 g
- Tłuszcz
- 13.1 g
- Błonnik
- 2.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bitki wołowe z sosem pieprzowym i szpinakiem
1 Std. 20 Min
Gulasz cielęcy
1 Std. 15 Min
Potrawka z kurczaka i jesiennych warzyw
1 Std. 10 Min
Wołowina z pieczarkami
30min
Piersi z kaczki w sosie pomarańczowo-imbirowym z purée ziemniaczanym i fasolką szparagową
1 Std. 10 Min
Wołowina w piwie po flamandzku
1h 45min
Gulasz cielęcy z ziemniakami i jabłkiem
1 Std. 25 Min
Wieprzowina w sosie z czarnej fasoli
30min
Kurczak w winie
1 Std. 50 Min
Polędwica wołowa z warzywami
1 Std. 50 Min
Wieprzowina w sosie pomarańczowym
1 Std.
Cielęcina w sosie z kolorowym pieprzem
30min