Zupa z wiosennych warzyw

Zupa z wiosennych warzyw

3.8 45 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
6 porcji

Składniki

  • natki pietruszki, świeżej tylko liście
    10 - 15 g
  • masła
    25 g
  • cukinii pokrojonej na 3 cm kawałki
    300 g
  • selera naciowego pokrojonego na 1 cm kawałki
    150 g
  • pora pokrojonego w 1 cm plastry
    125 g
  • ząbek czosnku
    1
  • wody
    900 g
  • koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 łyżeczka
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • liści kapusty włoskiej pokrojonych w paski grubości 5 mm
    250 g
  • zielonego groszku, mrożonego
    150 g
  • soli
    ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¼ łyżeczki

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 87 kcal / 365 kJ
Białko 3.9 g
Tłuszcz 4.8 g
Węglowodany 7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...