
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 - 15 g natki pietruszki, świeżej tylko liście
- 25 g masła
- 300 g cukinii pokrojonej na 3 cm kawałki
- 150 g selera naciowego pokrojonego na 1 cm kawałki
- 125 g pora pokrojonego w 1 cm plastry
- 1 ząbek czosnku
- 900 g wody
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l) pokruszona - 250 g liści kapusty włoskiej pokrojonych w paski grubości 5 mm
- 150 g zielonego groszku, mrożonego
- ½ łyżeczki soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 87 kcal / 365 kJ
- Białko
- 3.9 g
- Tłuszcz
- 4.8 g
- Węglowodany
- 7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zupa kalafiorowa
30 min
Zupa jarzynowa z fasolą i pęczakiem
15 godz. 10 min
Zupa fasolowa z oliwą pietruszkowo-cytrynową
50 min
Prowansalska zupa warzywna z domowym pesto
1 godz. 15 min
Zielona zupa minestrone
40 min
Zupa warzywna z miętowym pesto
30 min
Egejska zupa warzywna
50 min
Zupa maślankowa z fasolką szparagową
45 min
Zupa warzywna z makaronem, rolada wieprzowa z warzywami, budyń i muffinki
1 godz. 40 min
Zupa jarzynowa z klopsikami z cielęciny
1 godz. 45 min
Zupa ogórkowa
30 min
Zupa ziemniaczana z fasolką szparagową i cielęciną
1 godz.