Urządzenia i Akcesoria
Zupa z wiosennych warzyw
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
6 porcji
Składniki
-
10 - 15 g natki pietruszki, świeżej tylko liście
-
25 g masła
-
300 g cukinii pokrojonej na 3 cm kawałki
-
150 g selera naciowego pokrojonego na 1 cm kawałki
-
125 g pora pokrojonego w 1 cm plastry
-
1 ząbek czosnku
-
900 g wody
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
250 g liści kapusty włoskiej pokrojonych w paski grubości 5 mm
-
150 g zielonego groszku, mrożonego
-
½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
3.9 g
Kalorie
365 kJ /
87 kcal
Tłuszcz
4.8 g
Węglowodany
7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SYCĄCE ZUPY
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Zupa z kapusty włoskiej z kiełbasą
40 min
Zupa maślankowa z fasolką szparagową
45 min
Zupa krem z liści boćwiny z komosą ryżową i czarną fasolą
1 godz.
Zupa warzywna z makaronem, rolada wieprzowa z warzywami, budyń i muffinki
1 godz. 40 min
Zupa warzywna i jajka w kokilkach ze szpinakiem
1 godz.
Zupa szpinakowa z imbirem
30 min
Prowansalska zupa warzywna z domowym pesto
1 godz. 15 min
Zupa jarzynowa z fasolą i pęczakiem
15 godz. 10 min
Zupa ogórkowa
30 min
Wegetariański kapuśniak z białej kapusty
40 min
Zupa grzybowa
1 godz. 15 min
Zupa kalafiorowa
30 min