Sałatka meksykańska

Sałatka meksykańska

3.8 62 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
6 porcji

Składniki

Sos z awokado
  • ząbek czosnku
    1
  • awokado (ok. 1 szt.), pokrojonego na kawałki
    250 g
  • soku z limonki świeżo wyciśniętego
    20 g
  • oliwy z oliwek
    30 g
  • soli
    ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    2 szczypty
  • pieprzu cayenne, mielonego
    2 szczypty
  • sosu Tabasco®
    5 kropli
Sałatka
  • cebuli przekrojonej na pół
    50 g
  • żółtej papryki pokrojonej na kawałki
    200 g
  • czerwonej papryki pokrojonej na kawałki
    200 g
  • czerwonej fasoli Kidney, z puszki odsączonej z zalewy
    250 g
  • kukurydzy, konserwowej odsączonej z zalewy
    250 g
  • pomidorów bez skóry, pokrojonych w ćwiartki
    400 g
  • szczypiorku, świeżego drobno pokrojonego, do dekoracji
    10 gałązek

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 209 kcal / 877 kJ
Białko 6.3 g
Tłuszcz 12.4 g
Węglowodany 26.4 g
Błonnik 8.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...