Sałatka meksykańska
TM6 TM5

Sałatka meksykańska

3.8 (58 ocen)

Składniki

Sos z awokado

  • 1 ząbek czosnku
  • 250 g awokado (ok. 1 szt.), pokrojonego na kawałki
  • 20 g soku z limonki, świeżo wyciśniętego
  • 30 g oliwy z oliwek
  • ½ łyżeczki soli
  • 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
  • 2 szczypty pieprzu cayenne, mielonego
  • 5 kropli sosu Tabasco®

Sałatka

  • 50 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 200 g żółtej papryki, pokrojonej na kawałki
  • 200 g czerwonej papryki, pokrojonej na kawałki
  • 250 g czerwonej fasoli Kidney, z puszki, odsączonej z zalewy
  • 250 g kukurydzy, konserwowej, odsączonej z zalewy
  • 400 g pomidorów, bez skóry, pokrojonych w ćwiartki
  • 10 gałązek szczypiorku, świeżego, drobno pokrojonego, do dekoracji

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
877 kJ / 209 kcal
Białko
6.3 g
Węglowodany
26.4 g
Tłuszcz
12.4 g
Błonnik
8.1 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy