
Urządzenia i Akcesoria
Sałatka meksykańska
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
6 porcji
Składniki
Sos z awokado
-
ząbek czosnku1
-
awokado (ok. 1 szt.), pokrojonego na kawałki250 g
-
soku z limonki świeżo wyciśniętego20 g
-
oliwy z oliwek30 g
-
soli½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego2 szczypty
-
pieprzu cayenne, mielonego2 szczypty
-
sosu Tabasco®5 kropli
Sałatka
-
cebuli przekrojonej na pół50 g
-
żółtej papryki pokrojonej na kawałki200 g
-
czerwonej papryki pokrojonej na kawałki200 g
-
czerwonej fasoli Kidney, z puszki odsączonej z zalewy250 g
-
kukurydzy, konserwowej odsączonej z zalewy250 g
-
pomidorów bez skóry, pokrojonych w ćwiartki400 g
-
szczypiorku, świeżego drobno pokrojonego, do dekoracji10 gałązek
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
209 kcal /
877 kJ
Białko
6.3 g
Tłuszcz
12.4 g
Węglowodany
26.4 g
Błonnik
8.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

APETYT NA WEGE
66 Przepisów
Polska
Polska