Sałatka meksykańska

Sałatka meksykańska

3.8 65 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
6 porcji

Składniki

Sos z awokado
  • 1 ząbek czosnku
  • 250 g awokado (ok. 1 szt.), pokrojonego na kawałki
  • 20 g soku z limonki świeżo wyciśniętego
  • 30 g oliwy z oliwek
  • ½ łyżeczki soli
  • 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
  • 2 szczypty pieprzu cayenne, mielonego
  • 5 kropli sosu Tabasco®
Sałatka
  • 50 g cebuli przekrojonej na pół
  • 200 g żółtej papryki pokrojonej na kawałki
  • 200 g czerwonej papryki pokrojonej na kawałki
  • 250 g czerwonej fasoli Kidney, z puszki odsączonej z zalewy
  • 250 g kukurydzy, konserwowej odsączonej z zalewy
  • 400 g pomidorów bez skóry, pokrojonych w ćwiartki
  • 10 gałązek szczypiorku, świeżego drobno pokrojonego, do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 209 kcal / 877 kJ
Białko 6.3 g
Tłuszcz 12.4 g
Węglowodany 26.4 g
Błonnik 8.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...