Urządzenia i Akcesoria
Sałatka meksykańska
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
6 porcji
Składniki
Sos z awokado
-
1 ząbek czosnku
-
250 g awokado (ok. 1 szt.), pokrojonego na kawałki
-
20 g soku z limonki świeżo wyciśniętego
-
30 g oliwy z oliwek
-
½ łyżeczki soli
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
2 szczypty pieprzu cayenne, mielonego
-
5 kropli sosu Tabasco®
Sałatka
-
50 g cebuli przekrojonej na pół
-
200 g żółtej papryki pokrojonej na kawałki
-
200 g czerwonej papryki pokrojonej na kawałki
-
250 g czerwonej fasoli Kidney, z puszki odsączonej z zalewy
-
250 g kukurydzy, konserwowej odsączonej z zalewy
-
400 g pomidorów bez skóry, pokrojonych w ćwiartki
-
10 gałązek szczypiorku, świeżego drobno pokrojonego, do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
6.3 g
Kalorie
877 kJ /
209 kcal
Tłuszcz
12.4 g
Błonnik
8.1 g
Węglowodany
26.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
APETYT NA WEGE
66 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Sałatka w indyjskim stylu
2 godz.
Sałatka z kaszą pęczak i serem feta
1 godz. 15 min
Sałatka z ciecierzycy
25 min
Sałatka z pomidorami i fasolą
30 min
Sałatka z białą fasolą i wędzonym łososiem
10 min
Sałatka śródziemnomorska z kuskusem
50 min
Sałatka z kaszą kuskus
45 min
Sałatka z makaronem razowym i jabłkiem
35 min
Sałatka z serem
5 min
Sałatka ziemniaczana
50 godz.
Sałatka Waldorf
15 min
Sałatka ryżowa z jajkami i tuńczykiem
1 godz.