Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 szczypta szafranu
- 2 łyżki gorącej wody
- 120 g cebuli, przekrojonej na pół
- 15 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 3 ząbki czosnku
- 20 g oliwy z oliwek
- 600 g jagnięciny, łopatki, pokrojonej na 3 cm kawałki
- 200 g wody
- 150 g przecieru pomidorowego, typu passata
- 1 łyżeczka oregano, suszonego
- 1 łyżeczka soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 300 g ziemniaków, pokrojonych na 3 cm kawałki
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1849 kJ / 441 kcal
- Białko
- 22.7 g
- Węglowodany
- 20.6 g
- Tłuszcz
- 30.2 g
- Błonnik
- 2.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Krupnik na cielęcinie z kaszą jaglaną
1 Std. 15 Min
Gulasz poleszucki
1 Std. 15 Min
Gulasz z kurczaka, chorizo i ciecierzycy
50min
Łosoś w sosie z fenkułu z pomarańczą
1 Std. 25 Min
Wiosenny gulasz z jagnięciny
1 Std. 20 Min
Gulasz cielęcy
1 Std. 15 Min
Kotlety (kofty) z jagnięciny i fety w greckim stylu
30min
Gulasz wołowy w ciemnym piwie
1h 40min
Gulasz jagnięcy (spezzatino)
1h 45min
Wołowina z pieczarkami
30min
Gulasz wołowy z papryką
1 Std. 25 Min
Pomidorowy gulasz wołowy z pureé ziemniaczanym z marchewką
50min