
Urządzenia i Akcesoria
Gulasz jagnięcy z ziemniakami i szafranem
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz.
5 porcji
Składniki
-
szafranu1 szczypta
-
gorącej wody2 łyżki
-
cebuli przekrojonej na pół120 g
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście15 g
-
ząbki czosnku3
-
oliwy z oliwek20 g
-
jagnięciny łopatki, pokrojonej na 3 cm kawałki600 g
-
wody200 g
-
przecieru pomidorowego, typu passata150 g
-
oregano, suszonego1 łyżeczka
-
soli1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
ziemniaków pokrojonych na 3 cm kawałki300 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
441 kcal /
1849 kJ
Białko
22.7 g
Tłuszcz
30.2 g
Węglowodany
20.6 g
Błonnik
2.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

LETNIE INSPIRACJE
9 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Kokosowe pittu (danie z mąki ryżowej i kokosa)
3 godz.
Potrawka z wołowiną i papryką
55 min
Tagine z jagnięciną
50 min
Wołowina w piwie po flamandzku
1 godz. 45 min
Wiosenny gulasz z jagnięciny
1 godz. 20 min
Sauté z cielęciny
1 godz. 25 min
Wołowina z imbirem i pastą miso ze szpinakiem
25 min
Curry z jagnięciny i papryki (Bhoona Gosht)
1 godz. 15 min
Szybkie ragoût z jagnięciny
50 min
Gulasz cielęcy
1 godz. 15 min
Gulasz wołowy z papryką
1 godz. 25 min
Pomidorowy gulasz wołowy z pureé ziemniaczanym z marchewką
50 min