Urządzenia i Akcesoria
Gulasz jagnięcy z ziemniakami i szafranem
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz.
5 porcji
Składniki
-
1 szczypta szafranu
-
2 łyżki gorącej wody
-
120 g cebuli przekrojonej na pół
-
15 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
3 ząbki czosnku
-
20 g oliwy z oliwek
-
600 g jagnięciny łopatki, pokrojonej na 3 cm kawałki
-
200 g wody
-
150 g przecieru pomidorowego, typu passata
-
1 łyżeczka oregano, suszonego
-
1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
300 g ziemniaków pokrojonych na 3 cm kawałki
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
22.7 g
Kalorie
1849 kJ /
441 kcal
Tłuszcz
30.2 g
Błonnik
2.3 g
Węglowodany
20.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
LETNIE INSPIRACJE
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Gulasz wołowy z grzybami i rozmarynowym pęczakiem
1 godz. 50 min
Pilaw cielęcy
1 godz. 45 min
Ragout z jagnięciny
1 godz. 10 min
Gulasz wołowy w ciemnym piwie
1 godz. 40 min
Tagine z jagnięciną
50 min
Szybkie ragoût z jagnięciny
50 min
Pomidorowy gulasz wołowy z pureé ziemniaczanym z marchewką
50 min
Sauté z cielęciny
1 godz. 25 min
Gulasz jagnięcy (spezzatino)
1 godz. 45 min
Wołowina w czerwonym winie
2 godz. 10 min
Gulasz poleszucki
1 godz. 15 min
Gulasz wołowy z papryką
1 godz. 25 min