Urządzenia i Akcesoria
Zupa grzybowa z białą fasolą
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
5 porcji
Składniki
-
30 g grzybów, suszonych np. borowików, podgrzybków
-
300 g wody wrzącej
-
120 g cebuli przekrojonej na pół
-
30 g masła
-
450 - 480 g białej fasoli, z puszki np. cannellini, odsączonej i przepłukanej (2 puszki)
-
550 - 600 g wody
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
½ łyżeczki liści szałwii, suszonych2 liście szałwii, świeże
-
¾ łyżeczki soli
-
¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
7.4 g
Kalorie
561 kJ /
134 kcal
Tłuszcz
5.9 g
Błonnik
6.4 g
Węglowodany
18.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SYCĄCE ZUPY
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Sałaciorka
50 min
Orientalny krem z fasoli
30 min
Krem z kalafiora z czarną soczewicą
1 godz. 50 min
Zupa z kopru włoskiego i sera
20 min
Zupa krem z brukselki z soczewicą
40 min
Krem z zielonej soczewicy z jajkiem przepiórczym
45 min
Zupa krem z czarnej fasoli
20 min
Zupa krem z borowików
1 godz. 30 min
Krem z suszonych grzybów
55 min
Pikantna zupa krem z brukselki
40 min
Zupa brukselkowo-serowa
35 min
Zupa krem z pieczarek
20 min