Zupa grzybowa z białą fasolą

Zupa grzybowa z białą fasolą

4.2 104 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
5 porcji

Składniki

  • grzybów, suszonych np. borowików, podgrzybków
    30 g
  • wody wrzącej
    300 g
  • cebuli przekrojonej na pół
    120 g
  • masła
    30 g
  • białej fasoli, z puszki np. cannellini, odsączonej i przepłukanej (2 puszki)
    450 - 480 g
  • wody
    550 - 600 g
  • koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 łyżeczka
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • liście szałwii, świeże
    2
    ½ łyżeczki liści szałwii, suszonych
  • soli
    ¾ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¼ - ½ łyżeczki

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 134 kcal / 561 kJ
Białko 7.4 g
Tłuszcz 5.9 g
Węglowodany 18.5 g
Błonnik 6.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...