
Urządzenia i Akcesoria
Zupa grzybowa z białą fasolą
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
5 porcji
Składniki
-
grzybów, suszonych np. borowików, podgrzybków30 g
-
wody wrzącej300 g
-
cebuli przekrojonej na pół120 g
-
masła30 g
-
białej fasoli, z puszki np. cannellini, odsączonej i przepłukanej (2 puszki)450 - 480 g
-
wody550 - 600 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
liście szałwii, świeże2
-
soli¾ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ - ½ łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
134 kcal /
561 kJ
Białko
7.4 g
Tłuszcz
5.9 g
Węglowodany
18.5 g
Błonnik
6.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SYCĄCE ZUPY
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Orientalny krem z fasoli
30 min
Chowder z ryb słodkowodnych
1 h 30 min
Zupa ziemniaczana z orzechowym wegańskim pesto
50 min
Zupa z chleba
20 min
Zupa z kopru włoskiego i sera
20 min
Zupa grzybowa z pęczakiem
1 h 10 min
Zupa z rukoli
35 min
Zupa krem z pora z serem
30 min
Zupa krem z pieczarek i cukinii
50 min
Zupa krem z porów
30 min
Zupa cebulowa
1 h
Zupa krem z pieczarek
20 min