Krewetki i kalmary z selerem naciowym

Krewetki i kalmary z selerem naciowym

3.2 5 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
2 porcje

Składniki

  • ząbków czosnku
    25 g
  • oleju
    20 g
  • czerwonej papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej w 3 mm ukośne plastry
    5 g
  • krewetek, surowych, dużych, obranych oczyszczonych (patrz wskazówka)
    100 g
  • krążków kalmara, surowych
    100 g
    100 g mątwy, oczyszczonej
  • wina ryżowego
    20 g
  • selera naciowego bez łyka, przekrojonego wzdłuż, pokrojonego na 3 cm kawałki
    80 g
  • soli
    ¼ - ½ łyżeczki
  • pieprzu białego, mielonego
    ¼ łyżeczki

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 152 kcal / 636 kJ
Białko 12 g
Tłuszcz 10 g
Węglowodany 4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...