![Krewetki i kalmary z selerem naciowym Krewetki i kalmary z selerem naciowym](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/33DA17CD-681D-469A-BC93-5F86C50CAD97/Derivates/1d40c977-a0d7-415b-b0b9-614de0350e81.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 25 g ząbków czosnku
- 20 g oleju
- 5 g czerwonej papryczki chili, świeżej, bez gniazd nasiennych, pokrojonej w 3 mm ukośne plastry
- 100 g krewetek, surowych, dużych, obranych, oczyszczonych (patrz wskazówka)
-
100
g krążków kalmara, surowych
lub 100 g mątwy, oczyszczonej, pokrojonej w 1-2 cm plastry - 20 g wina ryżowego
- 80 g selera naciowego, bez łyka, przekrojonego wzdłuż, pokrojonego na 3 cm kawałki
- ¼ - ½ łyżeczki soli
- ¼ łyżeczki pieprzu białego, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 636 kJ / 152 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 10 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tajski bulion z krewetkami, pikantne jabłka
1 Std. 15 Min
Tajskie paczuszki z łososia na parze
1hod. 20min
Krewetki curry
1h 50 min
Sałatka prowansalska z kalmarami
55 min
Krewetki z cebulą dymką
20 Min
Krewetki tandoori z miętowym dressingiem i sałatką
1h 45 min
Owoce morza w sosie pomidorowo-ziołowym
30 Min
Kalmary w pikantnym sosie imbirowym
40 Min
Chow mein z krewetkami
1 Std.
Krewetki w przyprawie pięć smaków z ryżem i warzywami
45 Min
Ryż z krewetkami w orientalnym sosie
55 min
Tatar z łososia z imbirem
15min