Krewetki i kalmary z selerem naciowym
TM5 TM6

Krewetki i kalmary z selerem naciowym

3.2 (5 ocen)

Składniki

  • 25 g ząbków czosnku
  • 20 g oleju
  • 5 g czerwonej papryczki chili, świeżej, bez gniazd nasiennych, pokrojonej w 3 mm ukośne plastry
  • 100 g krewetek, surowych, dużych, obranych, oczyszczonych (patrz wskazówka)
  • 100 g krążków kalmara, surowych
    lub 100 g mątwy, oczyszczonej, pokrojonej w 1-2 cm plastry
  • 20 g wina ryżowego
  • 80 g selera naciowego, bez łyka, przekrojonego wzdłuż, pokrojonego na 3 cm kawałki
  • ¼ - ½ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu białego, mielonego

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
636 kJ / 152 kcal
Białko
12 g
Węglowodany
4 g
Tłuszcz
10 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy