Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 25 g ząbków czosnku
- 20 g oleju
- 5 g czerwonej papryczki chili, świeżej, bez gniazd nasiennych, pokrojonej w 3 mm ukośne plastry
- 100 g krewetek, surowych, dużych, obranych, oczyszczonych (patrz wskazówka)
-
100
g krążków kalmara, surowych
lub 100 g mątwy, oczyszczonej, pokrojonej w 1-2 cm plastry - 20 g wina ryżowego
- 80 g selera naciowego, bez łyka, przekrojonego wzdłuż, pokrojonego na 3 cm kawałki
- ¼ - ½ łyżeczki soli
- ¼ łyżeczki pieprzu białego, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 636 kJ / 152 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 10 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Krewetki z cebulą dymką
20min
Owoce morza w sosie pomidorowym
35 min
Makaron z krewetkami i porem
30 min
Krewetki z orzechami nerkowca
40 Min
Krewetki zapiekane w sosie śmietanowym
45 min
Krewetki w przyprawie pięć smaków z ryżem i warzywami
45 min
Ryż z owocami morza
1h 15min
Kalmary w pikantnym sosie imbirowym
40 Min
Ryba po tajsku w mleczku kokosowym z ryżem
35 min
Gulasz z ryb i owoców morza
45 min
Makaron z owocami morza duszonymi w winie
40 Min
Krewetki Kung Pao
45 min