Wołowina w piwie po flamandzku

Wołowina w piwie po flamandzku

3.5 50 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
6 porcji

Składniki

  • marchewki pokrojonej na kawałki
    150 g
  • ziemniaków pokrojonych na kawałki
    200 g
  • cebuli pokrojonej w ćwiartki
    300 g
  • masła pokrojonego na kawałki
    80 g
  • wołowiny gulaszowej pokrojonej na 2 cm kawałki
    1000 g
  • piwa ciemnego bezalkoholowego
    1000 g
  • tymianku, świeżego
    2 - 3 gałązki
    1 łyżeczka tymianku, suszonego
  • liście laurowe, suszone
    2
  • brązowego cukru
    20 g
  • musztardy (np. Sarepskiej lub Dijon)
    20 g
  • soli
    1 łyżeczka
  • pieprzu czarnego, mielonego
    1 łyżeczka
  • kromka chleba pokrojonego w 1 cm kostkę
    1
  • czerwonego octu winnego
    20 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 537 kcal / 2252 kJ
Białko 37.5 g
Tłuszcz 23.6 g
Węglowodany 25.1 g
Błonnik 2.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...