Wołowina w piwie po flamandzku
TM6 TM5

Wołowina w piwie po flamandzku

3.5 ( 50 ocen )

Składniki

  • 150 g marchewki pokrojonej na kawałki
  • 200 g ziemniaków pokrojonych na kawałki
  • 300 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
  • 80 g masła pokrojonego na kawałki
  • 1000 g wołowiny gulaszowej pokrojonej na 2 cm kawałki
  • 1000 g piwa ciemnego bezalkoholowego
  • 2 - 3 gałązki tymianku, świeżego
    lub 1 łyżeczka tymianku, suszonego
  • 2 liście laurowe, suszone
  • 20 g brązowego cukru
  • 20 g musztardy (np. Sarepskiej lub Dijon)
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 kromka chleba pokrojonego w 1 cm kostkę
  • 20 g czerwonego octu winnego

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
537 kcal / 2252 kJ
Białko
37.5 g
Tłuszcz
23.6 g
Węglowodany
25.1 g
Błonnik
2.1 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy