
Urządzenia i Akcesoria
Wołowina w piwie po flamandzku
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
6 porcji
Składniki
-
150 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
200 g ziemniaków pokrojonych na kawałki
-
300 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
80 g masła pokrojonego na kawałki
-
1000 g wołowiny gulaszowej pokrojonej na 2 cm kawałki
-
1000 g piwa ciemnego bezalkoholowego
-
2 - 3 gałązki tymianku, świeżego
-
2 liście laurowe, suszone
-
20 g brązowego cukru
-
20 g musztardy (np. Sarepskiej lub Dijon)
-
1 łyżeczka soli
-
1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
-
1 kromka chleba pokrojonego w 1 cm kostkę
-
20 g czerwonego octu winnego
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
537 kcal /
2252 kJ
Białko
37.5 g
Tłuszcz
23.6 g
Węglowodany
25.1 g
Błonnik
2.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SYCĄCE DANIA
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Potrawka z ziemniaków i żeberek
1 godz. 55 min
Gulasz wołowy w ciemnym piwie
1 godz. 40 min
Tagliatelle z wołowiną i gorgonzolą
1 godz. 45 min
Gulasz jagnięcy z ziemniakami i szafranem
2 godz.
Zapiekanka z wołowiny z warzywami
1 godz. 20 min
Kurczak w winie
1 godz. 50 min
Wieprzowina w sosie z czarnej fasoli
30 min
Wiosenny gulasz z jagnięciny
1 godz. 20 min
Sauté z cielęciny
1 godz. 25 min
Wołowina w czerwonym winie
2 godz. 10 min
Wołowina na ostro z fetą cytrynową
30 min
Pomidorowy gulasz wołowy z pureé ziemniaczanym z marchewką
50 min