
Urządzenia i Akcesoria
Wołowina w piwie po flamandzku
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
6 porcji
Składniki
-
marchewki pokrojonej na kawałki150 g
-
ziemniaków pokrojonych na kawałki200 g
-
cebuli pokrojonej w ćwiartki300 g
-
masła pokrojonego na kawałki80 g
-
wołowiny gulaszowej pokrojonej na 2 cm kawałki1000 g
-
piwa ciemnego bezalkoholowego1000 g
-
tymianku, świeżego2 - 3 gałązki
-
liście laurowe, suszone2
-
brązowego cukru20 g
-
musztardy (np. Sarepskiej lub Dijon)20 g
-
soli1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego1 łyżeczka
-
kromka chleba pokrojonego w 1 cm kostkę1
-
czerwonego octu winnego20 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
537 kcal /
2252 kJ
Białko
37.5 g
Tłuszcz
23.6 g
Węglowodany
25.1 g
Błonnik
2.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SYCĄCE DANIA
10 Przepisów
Polska
Polska