![Wołowina w piwie po flamandzku Wołowina w piwie po flamandzku](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/5930C9E5-3B80-4DE0-AC81-DE7BC7EF434E/Derivates/9ECBD426-1271-41B5-B49B-B601084895A4.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g marchewki pokrojonej na kawałki
- 200 g ziemniaków pokrojonych na kawałki
- 300 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
- 80 g masła pokrojonego na kawałki
- 1000 g wołowiny gulaszowej pokrojonej na 2 cm kawałki
- 1000 g piwa ciemnego bezalkoholowego
-
2 - 3
gałązki tymianku, świeżego
lub 1 łyżeczka tymianku, suszonego - 2 liście laurowe, suszone
- 20 g brązowego cukru
- 20 g musztardy (np. Sarepskiej lub Dijon)
- 1 łyżeczka soli
- 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
- 1 kromka chleba pokrojonego w 1 cm kostkę
- 20 g czerwonego octu winnego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 537 kcal / 2252 kJ
- Białko
- 37.5 g
- Tłuszcz
- 23.6 g
- Węglowodany
- 25.1 g
- Błonnik
- 2.1 g