Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g marchewki, pokrojonej na kawałki
- 200 g ziemniaków, pokrojonych na kawałki
- 300 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- 80 g masła, pokrojonego na kawałki
- 1000 g wołowiny gulaszowej, pokrojonej na 2 cm kawałki
- 1000 g piwa ciemnego, bezalkoholowego
-
2 - 3
gałązki tymianku, świeżego
lub 1 łyżeczka tymianku, suszonego - 2 liście laurowe, suszone
- 20 g brązowego cukru
- 20 g musztardy (np. Sarepskiej lub Dijon)
- 1 łyżeczka soli
- 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
- 1 kromka chleba, pokrojonego w 1 cm kostkę
- 20 g czerwonego octu winnego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2252 kJ / 537 kcal
- Białko
- 37.5 g
- Węglowodany
- 25.1 g
- Tłuszcz
- 23.6 g
- Błonnik
- 2.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gulasz z kurczaka, chorizo i ciecierzycy
50 menit
Wołowina w czerwonym winie
2j 10 menit
Curry z wołowiną
45 Min
Polędwica wołowa z warzywami
1h 50min
Wołowina z imbirem i pastą miso ze szpinakiem
25 min
Zapiekanka z wołowiny z warzywami
1j 20 menit
Polędwica wieprzowa i soczewica ze szpinakiem
20 min
Wołowina z pieczarkami
30 min
Polędwica wieprzowa w sosie z czerwonego wina z warzywami
45 Min
Sauté z cielęciny
1j 25 menit
Gulasz wołowy w ciemnym piwie
1 Std. 40 Min
Gulasz cielęcy
1 Std. 15 Min