
Wersje kompatybilne
Zapiekanka makaronowa z owocami morza i beszamelem bez laktozy
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Makaron
- 1500 g wody
- 1 łyżka soli
- 300 g makaronu, suchego, typu kolanka
Owoce morza
- 15 g oliwy z oliwek
- 500 g mieszanki owoców morza, mrożonej
- 1 szczypta soli
- 1 szczypta pieprzu, mielonego
Beszamel bez laktozy
- 25 g oliwy z oliwek
- 35 g masła migdałowego, jasnego
- 40 g mąki pszennej
- 300 g wody
- ½ łyżeczki soli
- ¾ łyżeczki pieprzu, mielonego
- 1 szczypta gałki muszkatołowej, mielonej
- 5 - 10 gałązek szczypiorku, świeżego posiekanego, do dekoracji (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 578.9 kcal / 2423.8 kJ
- Białko
- 36.4 g
- Tłuszcz
- 17.9 g
- Węglowodany
- 69.9 g
- Błonnik
- 3.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Makaron z owocami morza duszonymi w winie
40 min
Wiejska zapiekanka z purée z brukwi
2 godz. 20 min
Risotto z owocami morza
1 godz. 5 min
Zapiekanka z wołowiny z warzywami
1 godz. 20 min
Ryż z ananasem i łososiem na ostro
1 godz. 10 min
Gulasz jagnięcy z ziemniakami i szafranem
2 godz.
Wiosenny gulasz z jagnięciny
1 godz. 20 min
Sałatka ze szparagami i brązowym ryżem
50 min
Tagine z jagnięciną
50 min
Orientalna sałatka z ryżem, krewetkami i kiełkami
50 min
Królik w sosie "Marengo"
1 godz. 10 min
Risotto z krewetkami
45 min