Zapiekanka makaronowa z owocami morza i beszamelem bez laktozy

Zapiekanka makaronowa z owocami morza i beszamelem bez laktozy

3.2 18 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 porcje

Składniki

Makaron
  • 1500 g wody
  • 1 łyżka soli
  • 300 g makaronu, suchego, typu kolanka
Owoce morza
  • 15 g oliwy z oliwek
  • 500 g mieszanki owoców morza, mrożonej
  • 1 szczypta soli
  • 1 szczypta pieprzu, mielonego
Beszamel bez laktozy
  • 25 g oliwy z oliwek
  • 35 g masła migdałowego, jasnego
  • 40 g mąki pszennej
  • 300 g wody
  • ½ łyżeczki soli
  • ¾ łyżeczki pieprzu, mielonego
  • 1 szczypta gałki muszkatołowej, mielonej
  • 5 - 10 gałązek szczypiorku, świeżego (opcjonalnie) posiekanego, do dekoracji

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porcję

Białko 36.4 g
Kalorie 2423.8 kJ / 578.9 kcal
Tłuszcz 17.9 g
Błonnik 3.5 g
Węglowodany 69.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...