Polędwica w sosie musztardowym
TM6 TM5

Polędwica w sosie musztardowym

4.4 (476 ocen)

Składniki

  • 450 g polędwicy wieprzowej, pokrojonej w 1 cm plastry
  • sól, do przyprawienia mięsa
  • pieprz czarny, mielony, do przyprawienia mięsa
  • 100 g pieczarek, pokrojonych w 0,5-1 cm plastry
  • 75 g wermutu, białego, wytrawnego
    lub 75 g wina Madera
  • 100 g mleka
  • 60 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
  • 1 ząbek czosnku, opcjonalnie
  • 2 łyżeczki musztardy francuskiej, z całymi ziarnami gorczycy
  • 1 - 2 łyżeczki ostrej musztardy
  • ½ łyżeczki koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
    lub ½ kostki bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszonej
  • 2 łyżki śmietany, 18% tłuszczu
  • 2 - 3 łyżeczki mąki pszennej
  • natka pietruszki, świeża, tylko liście, do dekoracji

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
862 kJ / 206 kcal
Białko
26.5 g
Węglowodany
8.3 g
Tłuszcz
5.8 g
Tłuszcz nasycony
2.3 g
Błonnik
1.1 g
Sód
431.3 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy