Urządzenia i Akcesoria
Polędwiczka wieprzowa w sosie porowym z ryżem basmati
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
-
200 g ryżu basmati
-
1000 g wody
-
1 ½ łyżeczki soli
-
400 g polędwiczki wieprzowej pokrojonej w ok. 5 mm plastry
-
3 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
200 g pora tylko białej i jasnozielonej części, pokrojonej w słupki 0.5 x 5 cm
-
2 ząbki czosnku
-
10 g oleju rzepakowego
-
250 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
20 g musztardy francuskiej
-
koperek, świeży tylko liście, ilość do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1025.8 mg
Białko
26.6 g
Kalorie
2410.6 kJ /
576.2 kcal
Tłuszcz
29.8 g
Błonnik
1.8 g
Tłuszcz nasycony
15.9 g
Węglowodany
49.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Polędwiczki w sosie z suszonych pomidorów
50min
Polędwiczki wieprzowe z sosem musztardowym i ziemniakami
1h 5min
Polędwiczki wieprzowe w sosie miodowym i purée ziemniaczane
45min
Polędwiczki wieprzowe w sosie cebulowym
45min
Polędwica po toskańsku
45min
Polędwiczki wieprzowe w sosie z pora i tymianku z kaszą gryczaną
55min
Polędwica w sosie musztardowym
1h 30min
Polędwiczki wieprzowe na Varomie
2h 15min
Polędwiczki wieprzowe w papilotach z czosnkiem i porem
45min
Polędwica wieprzowa w sosie musztardowym
30min
Polędwiczki wieprzowe w sosie chrzanowym
50min
Polędwiczki wieprzowe z sosem grzybowym
1h