
Urządzenia i Akcesoria
Polędwiczka wieprzowa w sosie porowym z ryżem basmati
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
-
ryżu basmati200 g
-
wody1000 g
-
soli1 ½ łyżeczki
-
polędwiczki wieprzowej pokrojonej w ok. 5 mm plastry400 g
-
pieprzu czarnego, mielonego3 szczypty
-
pora tylko białej i jasnozielonej części, pokrojonej w słupki 0.5 x 5 cm200 g
-
ząbki czosnku2
-
oleju rzepakowego10 g
-
śmietany, min. 30% tłuszczu250 g
-
musztardy francuskiej20 g
-
koperek, świeży tylko liście, ilość do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
576.2 kcal /
2410.6 kJ
Białko
26.6 g
Tłuszcz
29.8 g
Węglowodany
49.7 g
Błonnik
1.8 g
Tłuszcz nasycony
15.9 g
Sód
1025.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

WIELKANOC
10 Przepisów
Polska
Polska