
Urządzenia i Akcesoria
Zupa serowa z porem
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
-
1 ząbek czosnku
-
20 g oleju
-
500 g mięsa mielonego, mieszanego, wieprzowo-wołowego podzielonego na kawałki
-
200 g pora pokrojonego w 5 mm plastry
-
600 g wody
-
1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
1 szczypta gałki muszkatołowej, mielonej
-
¾ - 1 łyżeczka soli
-
¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
200 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
-
200 g ziołowego serka topionego pokrojonego na kawałki
-
szczypiorek, świeży posiekany, ilość do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
625 kcal /
2619 kJ
Białko
33 g
Tłuszcz
53 g
Węglowodany
5 g
Błonnik
1.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

BEZ GLUTENU
10 Przepisów
Polska
Polska