Zupa serowa z porem
TM6 TM5

Zupa serowa z porem

3.7 (842 oceny)

Składniki

  • 1 ząbek czosnku
  • 20 g oleju
  • 500 g mięsa mielonego, mieszanego, wieprzowo-wołowego, podzielonego na kawałki
  • 200 g pora, pokrojonego w 5 mm plastry
  • 600 g wody
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), bezglutenowa, pokruszona
  • 1 szczypta gałki muszkatołowej, mielonej
  • ¾ - 1 łyżeczka soli
  • ¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 200 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
  • 200 g ziołowego serka topionego, pokrojonego na kawałki
  • szczypiorek, świeży, posiekany, ilość do dekoracji

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
2619 kJ / 625 kcal
Białko
33 g
Węglowodany
5 g
Tłuszcz
53 g
Błonnik
1.2 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy