Zupa serowa z porem

Zupa serowa z porem

3.7 939 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje

Składniki

  • ząbek czosnku
    1
  • oleju
    20 g
  • mięsa mielonego, mieszanego, wieprzowo-wołowego podzielonego na kawałki
    500 g
  • pora pokrojonego w 5 mm plastry
    200 g
  • wody
    600 g
  • koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 łyżeczka
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), bezglutenowa, pokruszona
  • gałki muszkatołowej, mielonej
    1 szczypta
  • soli
    ¾ - 1 łyżeczka
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¼ - ½ łyżeczki
  • kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
    200 g
  • ziołowego serka topionego pokrojonego na kawałki
    200 g
  • szczypiorek, świeży posiekany, ilość do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 625 kcal / 2619 kJ
Białko 33 g
Tłuszcz 53 g
Węglowodany 5 g
Błonnik 1.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...