Zupa serowa z porem

Zupa serowa z porem

3.7 957 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje

Składniki

  • 1 ząbek czosnku
  • 20 g oleju
  • 500 g mięsa mielonego, mieszanego, wieprzowo-wołowego podzielonego na kawałki
  • 200 g pora pokrojonego w 5 mm plastry
  • 600 g wody
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), bezglutenowa, pokruszona
  • 1 szczypta gałki muszkatołowej, mielonej
  • ¾ - 1 łyżeczka soli
  • ¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 200 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
  • 200 g ziołowego serka topionego pokrojonego na kawałki
  • szczypiorek, świeży posiekany, ilość do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 625 kcal / 2619 kJ
Białko 33 g
Tłuszcz 53 g
Węglowodany 5 g
Błonnik 1.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...