Boeuf Stroganow

Boeuf Stroganow

3.8 253 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje

Składniki

  • 40 g oliwy z oliwek
  • 600 g polędwicy wołowej pokrojonej w paski (1 x 1 x 4 cm)
  • 2 szczypty pieprzu czarnego, świeżo mielonego
  • ½ łyżeczki soli
  • 100 g cebuli pokrojonej na kawałki
  • 1 ząbek czosnku
  • 250 g pieczarek pokrojonych w ćwiartki
  • 10 g skrobi kukurydzianej
  • ½ łyżeczki koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
    ½ kostki bulionu mięsnego (na 0,5 l)
  • 30 g wody
  • 200 g śmietany
  • 1 łyżeczka musztardy angielskiej lub innej pikantnej musztardy np. Dijon
  • 50 g ogórków konserwowych (opcjonalnie) pokrojonych w paski
  • natka pietruszki, świeża, tylko liście posiekana, do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 449 kcal / 1871 kJ
Białko 36 g
Tłuszcz 31 g
Węglowodany 6 g
Błonnik 1.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...