Boeuf Stroganow
TM6

Boeuf Stroganow

3.8 (241 ocen)

Składniki

  • 40 g oliwy z oliwek
  • 600 g filetów z polędwicy wołowej, pokrojonej w paski (1 x 1 x 4 cm)
  • 2 szczypty pieprzu czarnego, świeżo mielonego
  • ½ łyżeczki soli
  • 100 g cebuli, pokrojonej na kawałki
  • 1 ząbek czosnku
  • 250 g pieczarek, pokrojonych w ćwiartki
  • 30 g wody
  • 10 g skrobi kukurydzianej
  • ½ łyżeczki koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
    lub ½ kostki bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszonej
  • 1 łyżeczka musztardy angielskiej lub innej pikantnej musztardy np. Dijon
  • 200 g śmietany
  • 50 g ogórków konserwowych, pokrojonych w paski (opcjonalnie)
  • natka pietruszki, świeża, tylko liście, posiekana, do dekoracji

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1871 kJ / 449 kcal
Białko
36 g
Węglowodany
6 g
Tłuszcz
31 g
Błonnik
1.9 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy