
Urządzenia i Akcesoria
Boeuf Stroganow
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
-
40 g oliwy z oliwek
-
600 g polędwicy wołowej pokrojonej w paski (1 x 1 x 4 cm)
-
2 szczypty pieprzu czarnego, świeżo mielonego
-
½ łyżeczki soli
-
100 g cebuli pokrojonej na kawałki
-
1 ząbek czosnku
-
250 g pieczarek pokrojonych w ćwiartki
-
10 g skrobi kukurydzianej
-
½ łyżeczki koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
-
30 g wody
-
200 g śmietany
-
1 łyżeczka musztardy angielskiej lub innej pikantnej musztardy np. Dijon
-
50 g ogórków konserwowych (opcjonalnie) pokrojonych w paski
-
natka pietruszki, świeża, tylko liście posiekana, do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
449 kcal /
1871 kJ
Białko
36 g
Tłuszcz
31 g
Węglowodany
6 g
Błonnik
1.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PROSTE POMYSŁY
214 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Zupa gulaszowa
2 godz.
Polędwiczki wieprzowe z sosem musztardowym i ziemniakami
1 godz. 5 min
Gulasz z łopatki wieprzowej z burakiem i marchewką
50 min
Gulasz z łopatki wołowej i kopytka na parze
1 godz. 30 min
Gulasz wołowy z grzybami i rozmarynowym pęczakiem
1 godz. 50 min
Boeuf Stroganow
1 godz. 10 min
Gulasz wołowy z knedlami z czerstwego pieczywa
2 godz.
Wołowina na ostro z fetą cytrynową
30 min
Pomidorowy gulasz wołowy z pureé ziemniaczanym z marchewką
50 min
Gulasz wieprzowy
50 min
Wołowina z pieczarkami
30 min
Gulasz wołowy z papryką
1 godz. 25 min