Urządzenia i Akcesoria
Boeuf Stroganow
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
-
40 g oliwy z oliwek
-
600 g polędwicy wołowej pokrojonej w paski (1 x 1 x 4 cm)
-
2 szczypty pieprzu czarnego, świeżo mielonego
-
½ łyżeczki soli
-
100 g cebuli pokrojonej na kawałki
-
1 ząbek czosnku
-
250 g pieczarek pokrojonych w ćwiartki
-
10 g skrobi kukurydzianej
-
½ kostki bulionu mięsnego (na 0,5 l)½ łyżeczki koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
-
30 g wody
-
200 g śmietany
-
1 łyżeczka musztardy angielskiej lub innej pikantnej musztardy np. Dijon
-
50 g ogórków konserwowych (opcjonalnie) pokrojonych w paski
-
natka pietruszki, świeża, tylko liście posiekana, do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
36 g
Kalorie
1871 kJ /
449 kcal
Tłuszcz
31 g
Błonnik
1.9 g
Węglowodany
6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PROSTE POMYSŁY
214 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Ryż ze zrumienioną wołowiną i papryką
45 min
Polędwiczki wieprzowe z sosem musztardowym i ziemniakami
1 godz. 5 min
Mocne rumienienie wieprzowiny (pokrojonej w paski)
15 min
Mocne rumienienie wołowiny (well done)
10 min
Kotlety schabowe z kością (sous-vide) i sałatka jabłkowa (z osłoną noża miksującego)
2 godz. 40 min
Pomidorowy gulasz wołowy z pureé ziemniaczanym z marchewką
50 min
Wołowina z pieczarkami
30 min
Boeuf Stroganow
1 godz. 10 min
Wieprzowina z pieczarkami w sosie własnym i surówka z kalafiora
45 min
Gulasz z łopatki wieprzowej z burakiem i marchewką
50 min
Polędwiczki wieprzowe w sosie chrzanowym
50 min
Gulasz
45 min