
Urządzenia i Akcesoria
Kurczak z sosem pieczarkowym i ziemniakami
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
2 porcje
Składniki
-
wody500 g
-
soli2 łyżeczki
-
ziemniaków pokrojonych na 3-4 cm kawałki300 g
-
filety z piersi kurczaka (ok. 150-200 g każdy), bez skóry, pokrojone na paski o grubości 1 cm2
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego1 - 2 łyżki
-
pieprzu czarnego, mielonego2 szczypty
-
cebuli szalotki przekrojonej na pół50 g
-
oliwy z oliwek30 g
-
pieczarek pokrojonych na kawałki150 g
-
białego wina, wytrawnego30 g
-
śmietanki sojowej100 g
-
skórki otartej z cytryny1 czubata łyżeczka
-
gałki muszkatołowej, mielonej1 - 2 szczypty
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
606 kcal /
2535 kJ
Białko
53 g
Tłuszcz
30 g
Węglowodany
33 g
Błonnik
4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

W CIĄGŁYM RUCHU
10 Przepisów
Polska
Polska