Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g koperku, świeżego, tylko liście, plus dodatkowa ilość do dekoracji
- 400 g wody
- 8 jajek
- 80 g wędzonego łososia, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do dekoracji
- 30 g majonezu
- 1 szczypta soli (opcjonalnie)
- 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 225.3 kJ / 53.9 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 0.2 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 80.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gotowanie i farbowanie jajek na brązowo (łupinami cebuli)
3h 20min
Jajka faszerowane buraczkami
30min
Jajka faszerowane pastą z sardynek
40min
Śledzie w sosie makowym
1h 30min
Dip z łososia z koperkiem
10min
Łosoś w galarecie
3 Std. 50 Min
Jajka z farszem pieczarkowym
55min
Różowe jajka faszerowane pastą z szynki
1h 50 min.
Jajka faszerowane ziołami
45min
Śledzie w kożuchu
1h
Krakersy z pastą jajeczną i łososiem
55min
Jajka faszerowane awokado
40min