Jajka z farszem pieczarkowym
TM6 TM5

Jajka z farszem pieczarkowym

4.0 (306 ocen)

Składniki

  • 10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 400 g wody
  • 8 jajek
  • 60 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 250 g pieczarek, umytych, obranych, przekrojonych na pół lub pokrojonych w ćwiartki
  • 15 g masła
  • ¾ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 - 2 szczypty tymianku, suszonego

Wartości odżywcze
na 1 sztukę
Kalorie
239.6 kJ / 57.3 kcal
Białko
3.6 g
Węglowodany
1.1 g
Tłuszcz
4.3 g
Tłuszcz nasycony
1.4 g
Błonnik
0.2 g
Sód
110.7 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy