Bigos z kiełbasą i ziemniakami

Bigos z kiełbasą i ziemniakami

4.5 395 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
6 porcji

Składniki

  • 10 g oleju
  • 300 g kiełbasy (śląskiej, głogowskiej, podwawelskiej), pokrojonej w 0,5 cm plastry
  • 600 g kapusty kiszonej odciśniętej, pokrojonej na mniejsze kawałki
  • 10 g grzybów, suszonych np. podgrzybków
  • 2 liście laurowe, suszone
  • 5 owoców jałowca
  • 1 łyżeczka kminku
  • 1 łyżeczka majeranku, suszonego
  • 1 ½ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 1000 g wody
  • 20 g koncentratu pomidorowego (opcjonalnie)
  • 500 g ziemniaków pokrojonych w 2,5-3 cm kostkę

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 207.1 kcal / 866.9 kJ
Białko 12.8 g
Tłuszcz 9.7 g
Węglowodany 20.6 g
Błonnik 4.5 g
Tłuszcz nasycony 2.8 g
Sód 1163.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...