
Urządzenia i Akcesoria
Bigos z kiełbasą i ziemniakami
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
6 porcji
Składniki
-
oleju10 g
-
kiełbasy (śląskiej, głogowskiej, podwawelskiej), pokrojonej w 0,5 cm plastry300 g
-
kapusty kiszonej odciśniętej, pokrojonej na mniejsze kawałki600 g
-
wody1000 g
-
koncentratu pomidorowego (opcjonalnie)20 g
-
grzybów, suszonych np. podgrzybków10 g
-
liście laurowe, suszone2
-
owoców jałowca5
-
kminku1 łyżeczka
-
majeranku, suszonego1 łyżeczka
-
soli1 ½ łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
ziemniaków pokrojonych w 2,5-3 cm kostkę500 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
207.1 kcal /
866.9 kJ
Białko
12.8 g
Tłuszcz
9.7 g
Węglowodany
20.6 g
Błonnik
4.5 g
Tłuszcz nasycony
2.8 g
Sód
1163.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PEŁNE MENU
11 Przepisów
Polska
Polska