Bigos z kiełbasą i ziemniakami

Bigos z kiełbasą i ziemniakami

4.5 395 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
6 porcji

Składniki

  • oleju
    10 g
  • kiełbasy (śląskiej, głogowskiej, podwawelskiej), pokrojonej w 0,5 cm plastry
    300 g
  • kapusty kiszonej odciśniętej, pokrojonej na mniejsze kawałki
    600 g
  • wody
    1000 g
  • koncentratu pomidorowego (opcjonalnie)
    20 g
  • grzybów, suszonych np. podgrzybków
    10 g
  • liście laurowe, suszone
    2
  • owoców jałowca
    5
  • kminku
    1 łyżeczka
  • majeranku, suszonego
    1 łyżeczka
  • soli
    1 ½ łyżeczka
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki
  • ziemniaków pokrojonych w 2,5-3 cm kostkę
    500 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 207.1 kcal / 866.9 kJ
Białko 12.8 g
Tłuszcz 9.7 g
Węglowodany 20.6 g
Błonnik 4.5 g
Tłuszcz nasycony 2.8 g
Sód 1163.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...