Urządzenia i Akcesoria
Gulasz z drobiowych serc i pieczarek
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 25 min
4 porcje
Składniki
-
10 g natki pietruszki, świeżej tylko liście
-
2 czubate łyżki masła klarowanego
-
500 g serc drobiowych opłukanych, oczyszczonych, przekrojonych na pół
-
200 g cebuli przekrojonej na pół
-
2 ząbki czosnku
-
300 g pieczarek pokrojonych w 2 mm plastry
-
800 g wody
-
1 łyżeczka papryki ostrej, mielonej
-
1 kostka bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
-
4 liście laurowe, suszone
-
8 ziaren ziela angielskiego
-
½ - 1 łyżeczka soli
-
½ - 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
-
50 g mleka
-
75 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
-
1 - 2 łyżki mąki pszennej
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
25.6 g
Kalorie
1335 kJ /
319 kcal
Tłuszcz
20.5 g
Błonnik
2.8 g
Węglowodany
11.2 g