Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 2 czubate łyżki masła klarowanego
- 500 g serc drobiowych, opłukanych, oczyszczonych, przekrojonych na pół
- 200 g cebuli, przekrojonej na pół
- 2 ząbki czosnku
- 300 g pieczarek, pokrojonych w 2 mm plastry
- 800 g wody
- 1 łyżeczka papryki ostrej, mielonej
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
lub 1 kostka bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszona - 4 liście laurowe, suszone
- 8 ziaren ziela angielskiego
- ½ - 1 łyżeczka soli
- ½ - 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
- 50 g mleka
- 75 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
- 1 - 2 łyżki mąki pszennej
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1335 kJ / 319 kcal
- Białko
- 25.6 g
- Węglowodany
- 11.2 g
- Tłuszcz
- 20.5 g
- Błonnik
- 2.8 g
Alternatywne przepisy
Kartoflanka z grzybami i wędzonym boczkiem
50min
Wątróbka z cebulą i jabłkiem
50min
Gulasz z żołądków drobiowych
1h 40min
Kotlety z wątróbki
35min
Chrupiący boczek z piwnym sosem
2 Std. 40 Min
Gulasz poleszucki
1 Std. 15 Min
Golonka w sosie piwnym
2h 20min
Gulasz wołowy z grzybami i rozmarynowym pęczakiem
1 Std. 50 Min
Flaczki wołowe
2 Std. 35 Min
Baleron z karkówki
50 godz. 30 min
Karkówka z cebulą
1 godz. 45 min
Żeberka w kapuście
2 Std. 10 Min