Urządzenia i Akcesoria
Gulasz z drobiowych serc i pieczarek
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 25 min
4 porcje
Składniki
-
10 g natki pietruszki, świeżej tylko liście
-
2 czubate łyżki masła klarowanego
-
500 g serc drobiowych opłukanych, oczyszczonych, przekrojonych na pół
-
200 g cebuli przekrojonej na pół
-
2 ząbki czosnku
-
300 g pieczarek pokrojonych w 2 mm plastry
-
800 g wody
-
1 łyżeczka papryki ostrej, mielonej
-
1 kostka bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
-
4 liście laurowe, suszone
-
8 ziaren ziela angielskiego
-
½ - 1 łyżeczka soli
-
½ - 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
-
50 g mleka
-
75 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
-
1 - 2 łyżki mąki pszennej
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
25.6 g
Kalorie
1335 kJ /
319 kcal
Tłuszcz
20.5 g
Błonnik
2.8 g
Węglowodany
11.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Kaczka nadziewana farszem mięsno-grzybowym
3 Std. 40 Min
Wątróbka z cebulą i jabłkiem
50 Min
Gulasz z żołądków drobiowych
1 Std. 40 Min
Gulasz poleszucki
1 Std. 15 Min
Kotlety z wątróbki
35 Min
Zupa szczawiowa
35 Min
Chrupiący boczek z piwnym sosem
2 Std. 40 Min
Bigos podhalański
1 Std. 40 Min
Zupa gulaszowa
1 Std. 35 Min
Golonka w sosie piwnym
2 Std. 20 Min
Flaczki wołowe
2 Std. 35 Min
Żeberka w kapuście
2 Std. 10 Min