Gulasz z drobiowych serc i pieczarek

Gulasz z drobiowych serc i pieczarek

4.7 802 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 25 min
4 porcje

Składniki

  • natki pietruszki, świeżej tylko liście
    10 g
  • masła klarowanego
    2 czubate łyżki
  • serc drobiowych opłukanych, oczyszczonych, przekrojonych na pół
    500 g
  • cebuli przekrojonej na pół
    200 g
  • ząbki czosnku
    2
  • pieczarek pokrojonych w 2 mm plastry
    300 g
  • wody
    800 g
  • papryki ostrej, mielonej
    1 łyżeczka
  • koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
    1 łyżeczka
    1 kostka bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszona
  • liście laurowe, suszone
    4
  • ziaren ziela angielskiego
    8
  • soli
    ½ - 1 łyżeczka
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ - 1 łyżeczka
  • mleka
    50 g
  • kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
    75 g
  • mąki pszennej
    1 - 2 łyżki

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 319 kcal / 1335 kJ
Białko 25.6 g
Tłuszcz 20.5 g
Węglowodany 11.2 g
Błonnik 2.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...