
Urządzenia i Akcesoria
Gulasz z drobiowych serc i pieczarek
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 25 min
4 porcje
Składniki
-
natki pietruszki, świeżej tylko liście10 g
-
masła klarowanego2 czubate łyżki
-
serc drobiowych opłukanych, oczyszczonych, przekrojonych na pół500 g
-
cebuli przekrojonej na pół200 g
-
ząbki czosnku2
-
pieczarek pokrojonych w 2 mm plastry300 g
-
wody800 g
-
papryki ostrej, mielonej1 łyżeczka
-
koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
liście laurowe, suszone4
-
ziaren ziela angielskiego8
-
soli½ - 1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego½ - 1 łyżeczka
-
mleka50 g
-
kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu75 g
-
mąki pszennej1 - 2 łyżki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
319 kcal /
1335 kJ
Białko
25.6 g
Tłuszcz
20.5 g
Węglowodany
11.2 g
Błonnik
2.8 g