Urządzenia i Akcesoria
Pasztet z bakłażana z pomidorowym coulis
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz.
6 porcji
Składniki
Pasztet z bakłażana
-
1000 g bakłażana pokrojonego na 3 cm kawałki
-
1 ząbek czosnku
-
50 g oliwy z oliwek
-
masło do natłuszczenia formy
-
mąka pszenna do oprószenia formy
-
4 jajka
-
50 g mleka 1,5% tłuszczu
-
3 szczypty soli
-
1 szczypta pieprzu cayenne, mielonego
-
gorąca woda do kąpieli wodnej
Pomidorowy coulis
-
3 ząbki czosnku
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
30 g oliwy z oliwek
-
600 g pomidorów, dojrzałych przekrojonych na pół
-
1 łyżeczka cukru
-
1 szczypta tymianku, suszonego1 szczypta tymianku, świeżego
-
3 szczypty soli
-
2 szczypty pieprzu białego, mielonego
-
10 liści bazylii, świeżych posiekanych
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
8 g
Kalorie
1089 kJ /
262 kcal
Tłuszcz
19 g
Błonnik
6 g
Węglowodany
16 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA FRANCUSKA
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Pasta z topinamburu
35 min
Zielona terrina z kozim serem
4 godz. 40 min
Hummus z buraka
1 godz.
Bakłażany nadziewane kaszą kuskus
50 min
Bakłażany bhurta
30 min
Placki dyniowe z parmezanem
45 min
Hummus z gotowanych buraków z pomarańczą
20 min
Topinambur po prowansalsku
50 min
Hummus z dyni
1 godz.
Pasztet gryczany pełen roślinnego białka
3 godz.
Pasztet warzywny z soczewicą
2 godz. 30 min
Pasztet pieczarkowy
2 godz. 50 min