Pasztet z bakłażana z pomidorowym coulis

Pasztet z bakłażana z pomidorowym coulis

2.7 29 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz.
6 porcji

Składniki

Pasztet z bakłażana
  • bakłażana pokrojonego na 3 cm kawałki
    1000 g
  • ząbek czosnku
    1
  • oliwy z oliwek
    50 g
  • masło do natłuszczenia formy
  • mąka pszenna do oprószenia formy
  • jajka
    4
  • mleka 1,5% tłuszczu
    50 g
  • soli
    3 szczypty
  • pieprzu cayenne, mielonego
    1 szczypta
  • gorąca woda do kąpieli wodnej
Pomidorowy coulis
  • ząbki czosnku
    3
  • cebuli przekrojonej na pół
    100 g
  • oliwy z oliwek
    30 g
  • pomidorów, dojrzałych przekrojonych na pół
    600 g
  • cukru
    1 łyżeczka
  • tymianku, świeżego
    1 szczypta
    1 szczypta tymianku, suszonego
  • soli
    3 szczypty
  • pieprzu białego, mielonego
    2 szczypty
  • liści bazylii, świeżych posiekanych
    10

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 262 kcal / 1089 kJ
Białko 8 g
Tłuszcz 19 g
Węglowodany 16 g
Błonnik 6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...