
Urządzenia i Akcesoria
Pasztet z bakłażana z pomidorowym coulis
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz.
6 porcji
Składniki
Pasztet z bakłażana
-
bakłażana pokrojonego na 3 cm kawałki1000 g
-
ząbek czosnku1
-
oliwy z oliwek50 g
-
masło do natłuszczenia formy
-
mąka pszenna do oprószenia formy
-
jajka4
-
mleka 1,5% tłuszczu50 g
-
soli3 szczypty
-
pieprzu cayenne, mielonego1 szczypta
-
gorąca woda do kąpieli wodnej
Pomidorowy coulis
-
ząbki czosnku3
-
cebuli przekrojonej na pół100 g
-
oliwy z oliwek30 g
-
pomidorów, dojrzałych przekrojonych na pół600 g
-
cukru1 łyżeczka
-
tymianku, świeżego1 szczypta
-
soli3 szczypty
-
pieprzu białego, mielonego2 szczypty
-
liści bazylii, świeżych posiekanych10
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
262 kcal /
1089 kJ
Białko
8 g
Tłuszcz
19 g
Węglowodany
16 g
Błonnik
6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA FRANCUSKA
10 Przepisów
Polska
Polska