Urządzenia i Akcesoria
Pasta z kaszy jęczmiennej z suszonymi pomidorami
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 1 godz.
8 porcji
Składniki
-
100 g kaszy jęczmiennej perłowej
-
50 - 60 g czerwonej cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
60 g suszonych pomidorów, w oleju odsączonych z zalewy
-
50 g zielonych oliwek odsączonych z zalewy
-
400 g wody
-
2 - 3 szczypty chili, mielonego
-
30 g oliwy z oliwek
-
2 - 3 szczypty soli
-
5 - 10 g soku z cytryny świeżo wyciśniętego
-
2 - 3 szczypty papryki wędzonej, mielonej
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
156.5 mg
Białko
2.8 g
Kalorie
454.5 kJ /
108.6 kcal
Tłuszcz
5.2 g
Błonnik
3.4 g
Tłuszcz nasycony
0.7 g
Węglowodany
14.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DOBRE KASZE
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Pasta marchewkowa z figami
2 godz. 30 min
Pasta z cukinii i czosnku
55 min
Kotleciki ryżowe
45 min
Pasta wegetariańska
10 min
Pasta z czarnej fasoli i suszonych pomidorów
15 min
Pasta z kaszy pęczak i pora
40 min
Sałatka z zielonej soczewicy
45 min
Bob czorba
13 godz. 15 min
Pasta Taramosalata
15 min
Suflety szpinakowo-serowe
40 min
Pasta z cukinii i soczewicy
1 godz. 10 min
Pasta z czerwonej fasoli z czarnuszką
5 min