
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 15 g natki pietruszki tylko liście
- 70 g bułki, suchej
- 10 g skórki z cytryny
- 170 g orzechów włoskich, łuskanych połówek
- 250 - 300 g sera gruyère pokrojonego na kawałki
- 500 g wody
- 400 g jarmużu pokrojonego na kawałki, tylko liście, bez twardych łodyg
- 30 g masła plus dodatkowa ilość do natłuszczenia naczynia żaroodpornego
- 1 ząbek czosnku
- 70 g cebuli przekrojonej na pół
- 380 g mleka 3,2% tłuszczu
- 40 g mąki pszennej
- 1 łyżeczka soli
- 1 łyżeczka gałki muszkatołowej, mielonej
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 546.2 kcal / 2285.2 kJ
- Białko
- 25.1 g
- Tłuszcz
- 40.6 g
- Węglowodany
- 25.6 g
- Błonnik
- 5.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.4 g
- Sód
- 833.4 mg