Urządzenia i Akcesoria
Kremowe gratin z jarmużu
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 55 min
6 porcji
Składniki
-
15 g natki pietruszki tylko liście
-
70 g bułki, suchej
-
10 g skórki z cytryny
-
170 g orzechów włoskich, łuskanych połówek
-
250 - 300 g sera gruyère pokrojonego na kawałki
-
500 g wody
-
400 g jarmużu pokrojonego na kawałki, tylko liście, bez twardych łodyg
-
30 g masła plus dodatkowa ilość do natłuszczenia naczynia żaroodpornego
-
1 ząbek czosnku
-
70 g cebuli przekrojonej na pół
-
380 g mleka 3,2% tłuszczu
-
40 g mąki pszennej
-
1 łyżeczka soli
-
1 łyżeczka gałki muszkatołowej, mielonej
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
833.4 mg
Białko
25.1 g
Kalorie
2285.2 kJ /
546.2 kcal
Tłuszcz
40.6 g
Błonnik
5.5 g
Tłuszcz nasycony
14.4 g
Węglowodany
25.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ZAPOMNIANE WARZYWA
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Ragout z marynowanym tofu
1 godz. 40 min
Zielona terrina z kozim serem
4 godz. 40 min
Bakłażany nadziewane kaszą kuskus
50 min
Frittata z groszkiem i pomidorowym chutneyem
1 godz. 25 min
Sardyńska zapiekanka ziemniaczana
1 godz. 20 min
Pasztet z bakłażana z pomidorowym coulis
2 godz.
Ciasto kalafiorowe
1 godz. 15 min
Gulasz z soczewicą
2 godz. 50 min
Warzywna zapiekanka z kaszą bulgur
1 godz. 35 min
Kolorowa zapiekanka z soczewicą
1 godz. 30 min
Frittata z batatem, cukinią i kozim twarogiem
40 min
Topinambur po prowansalsku
50 min