Urządzenia i Akcesoria
Makaronowe muszle z pomidorami i bakłażanem
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 55 min
4 porcje
Składniki
-
250 g makaronu suchego, typu conchiglie (muszle)
-
400 g bakłażanów pokrojonych w 1-2 cm kostkę
-
4 łyżeczki soli
-
40 liści bazylii, świeżych
-
10 g korzenia imbiru, świeżego przekrojonego na pół
-
3 ząbki czosnku
-
40 g oliwy z oliwek
-
100 g białej ciecierzycy, z puszki odsączonej z zalewy
-
270 g krojonych pomidorów, z puszki, odsączonych z zalewy270 g pomidorów, dojrzałych obranych, bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
woda osolona, do ugotowania makaronu
-
1 - 2 łyżeczki skórki z pomarańczy otartej
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
2405.9 mg
Białko
11.8 g
Kalorie
1635 kJ /
391 kcal
Tłuszcz
11.9 g
Błonnik
7.5 g
Tłuszcz nasycony
1.6 g
Węglowodany
60.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA ŚRÓDZIEMNOMORSKA
83 Przepisy
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Lasagne z topinamburem
1 godz. 20 min
Wege Tex-Mex z brązowym ryżem
1 godz. 10 min
Warzywna zapiekanka z ciastem filo
1 godz. 20 min
Farfalle z pomidorami i karmelizowanym fenkułem
55 min
Boliwijski pilaw ryżowy
45 min
Pomidory zapiekane pod kruszonką
1 godz.
Pomidory faszerowane makaronem z mozzarellą
1 godz. 5 min
Ragout z marynowanym tofu
1 godz. 40 min
Crostini z kremem z bakłażana i mozzarellą
1 godz.
Bakłażany nadziewane kaszą kuskus
50 min
Pomidory faszerowane grzybami i orzechami
1 godz. 5 min
Bakłażan zapiekany z parmezanem i mozzarellą
1 godz.