Makaronowe muszle z pomidorami i bakłażanem
TM5 TM6

Makaronowe muszle z pomidorami i bakłażanem

Składniki

  • 400 g bakłażanów, pokrojonych w 1-2 cm kostkę
  • 4 łyżeczki soli
  • 40 liści bazylii, świeżej
  • 10 g imbiru, świeżego, przekrojonego na pół
  • 3 ząbki czosnku
  • 40 g oliwy z oliwek
  • 100 g białej ciecierzycy, z puszki, odsączonej z zalewy
  • 270 g pomidorów, bez skóry i gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 - 2 łyżeczki skórki pomarańczowej, otartej
  • 250 g makaronu conchiglie (duże muszle)
  • woda, osolona, do ugotowania makaronu

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1826 kJ / 437 kcal
Białko
11.5 g
Węglowodany
78.2 g
Tłuszcz
11.6 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 3000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo®  i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów  – bez żadnych haczyków! 

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

Pokaż wszystkie