![Krem z parmezanu Krem z parmezanu](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/B3BCE1BC-2DB3-4B49-B2BB-2B70863C89C5/Derivates/76359D69-B0C0-4E40-A39C-66B471E5F441.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g sera parmezan, pokrojonego na kawałki
- 50 g masła, miękkiego
-
1
łyżeczka białego octu winnego
lub 1 łyżeczka grappy - ¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 631.8 kJ / 151 kcal
- Białko
- 6.5 g
- Węglowodany
- 0 g
- Tłuszcz
- 13.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Dip paprykowo-orzechowy
10min
Czeska pasta piwna
1h 10 min
Fondue ziołowo-serowe ze słupkami warzyw
30 Min
Sos Mojo Amarillo
45 Min
Masło z gorgonzolą i pieczonym czosnkiem
1h 10 min
Fondue z serów pleśniowych z grissini i gruszkami
25 Min
Kremowa zupa z serem pleśniowym
30 Min
Sos serowy Mornay
10min
Pasta z pieczonej papryki i orzechów włoskich (Muhammara)
1 Std. 40 Min
Dip serowy
10min
Pasta z prażonego słonecznika
10min
Pasta z oliwek
5min