Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g sera parmezan, pokrojonego na kawałki
- 50 g masła, miękkiego
-
1
łyżeczka białego octu winnego
lub 1 łyżeczka grappy - ¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 631.8 kJ / 151 kcal
- Białko
- 6.5 g
- Węglowodany
- 0 g
- Tłuszcz
- 13.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Karbinadle z żymłą
35min
Dip z łososia z koperkiem
10 min
Ciasteczka z parmezanem i ziołami prowansalskimi
55min
Pasta z sera owczego
10 min
Dip paprykowo-orzechowy
10 min
Pasta z pieczonej papryki i orzechów włoskich (Muhammara)
1 Std. 40 Min
Pasta pomidorowa z bazylią i serem feta
10 min
Fondue z serów pleśniowych z grissini i gruszkami
25 min
Dip buraczkowy z serkiem kremowym
10 min
Pasta z oliwek
5 min
Twarożek orzechowy z miodem
10 min
Włoskie masło ziołowe
5 min