Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g sera parmezan, pokrojonego na kawałki
- 50 g masła, miękkiego
-
1
łyżeczka białego octu winnego
lub 1 łyżeczka grappy - ¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 631.8 kJ / 151 kcal
- Białko
- 6.5 g
- Węglowodany
- 0 g
- Tłuszcz
- 13.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pesto z orzechów włoskich i rukoli
10min
Dip buraczkowy z serkiem kremowym
10min
Pasta z oliwek
5min
Masło z gorgonzolą i pieczonym czosnkiem
1 godz. 10 min
Ciasteczka z gorgonzolą
40 min
Fondue z serów pleśniowych z grissini i gruszkami
25 min
Gremolata z parmezanem
5min
Dip serowy
10min
Dip z suszonych pomidorów
15 Min
Pasta pomidorowa z bazylią i serem feta
10min
Włoskie masło ziołowe
5min
Pomidorowa pasta z serem feta
35 min