Makaron z jarmużem i szynką
TM5 TM6

Makaron z jarmużem i szynką

4.4 (13 ocen)

Składniki

  • 100 g jarmużu, tylko liście, pokrojonego na kawałki, bez twardych części
  • 1300 g wody
  • 2 ¼ łyżeczki soli
  • 10 g oleju
  • 160 g makaronu, suchego (o czasie gotowania 8-10 min)
  • 80 g mleka
  • 75 g serka kremowego
  • 1 łyżka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 2 szczypty cukru
  • ½ - 1 łyżeczka czosnku, granulowanego
  • 8 - 10 plastrów szynki szwarcwaldzkiej, pokrojonej w 0,5 cm paski

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
2819 kJ / 673.3 kcal
Białko
31.1 g
Węglowodany
73.1 g
Tłuszcz
30.5 g
Błonnik
4.4 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 3000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

Pokaż wszystkie