Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g jarmużu, tylko liście, pokrojonego na kawałki, bez twardych części
- 1300 g wody
- 2 ¼ łyżeczki soli
- 10 g oleju
- 160 g makaronu, suchego (o czasie gotowania 8-10 min)
- 80 g mleka
- 75 g serka kremowego
- 1 łyżka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 2 szczypty cukru
- ½ - 1 łyżeczka czosnku, granulowanego
- 8 - 10 plastrów szynki szwarcwaldzkiej, pokrojonej w 0,5 cm paski
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2819 kJ / 673.3 kcal
- Białko
- 31.1 g
- Węglowodany
- 73.1 g
- Tłuszcz
- 30.5 g
- Błonnik
- 4.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Makaron z tuńczykiem i pomidorami
40min
Risotto z jarmużem
50min
Makaron w sosie pomidorowo-ziołowym
50min
Spaghetti z tuńczykiem
40min
Frittata z jarmużem i ziemniakami
1 Std. 10 Min
Warzywna zapiekanka z kaszą bulgur
1h 35min
Pasta à la Norma
50min
Makaron z bakłażanem "po bolońsku"
35min
Placki szpinakowe z dipem serowo-paprykowym
40min
Kremowe gratin z jarmużu
55min
Spaghetti ze szpinakiem
30min
Pasta z jarmużu
15min