Urządzenia i Akcesoria
Makaron z jarmużem i szynką
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
2 porcje
Składniki
-
100 g jarmużu tylko liście, pokrojonego na kawałki, bez twardych części
-
1300 g wody
-
2 ¼ łyżeczki soli
-
10 g oleju
-
160 g makaronu, suchego (o czasie gotowania 8-10 min)
-
80 g mleka
-
75 g serka kremowego
-
1 łyżka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
2 szczypty cukru
-
½ - 1 łyżeczka czosnku, granulowanego
-
8 - 10 plastrów szynki szwarcwaldzkiej pokrojonej w 0,5 cm paski
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
31.1 g
Kalorie
2819 kJ /
673.3 kcal
Tłuszcz
30.5 g
Błonnik
4.4 g
Węglowodany
73.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
JARMUŻ
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Risotto z jarmużem
50 min
Naleśniki z kaszy pęczak ze szpinakiem
55 min
Wege Tex-Mex z brązowym ryżem
1 godz. 10 min
Penne z dynią i szynką
30 min
Frittata z cukinią
55 min
Placki szpinakowe z dipem serowo-paprykowym
40 min
Brokuł z ciecierzycą w sosie orzechowym
1 godz.
Szpinakowe gryczotto z kurkami
30 min
Pęczotto z dynią i kurkami
1 godz. 10 min
Frittata z jarmużem i ziemniakami
1 godz. 10 min
Warzywna zapiekanka z kaszą bulgur
1 godz. 35 min
Kaszotto z grzybami
40 min