Flan z ricottą, szpinakiem i pistacjami
TM6 TM5

Flan z ricottą, szpinakiem i pistacjami

4.3 (56 ocen)

Składniki

  • 30 g sera parmezan, pokrojonego na kawałki
  • 30 g orzeszków pistacjowych, łuskanych
  • 15 g masła
    lub 15 g masła klarowanego
  • 130 g liści szpinaku, świeżych
  • 180 g sera ricotta, pokrojonego na kawałki
  • 1 jajko
  • 60 g śmietany, 36% tłuszczu
  • ½ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
  • ¼ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
661 kJ / 158 kcal
Białko
7.6 g
Węglowodany
2.8 g
Tłuszcz
13.7 g
Błonnik
0.9 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy