
Urządzenia i Akcesoria
Flan z ricottą, szpinakiem i pistacjami
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
6 porcji
Składniki
-
sera parmezan pokrojonego na kawałki30 g
-
orzeszków pistacjowych, łuskanych30 g
-
masła15 g
-
liści szpinaku, świeżych130 g
-
sera ricotta pokrojonego na kawałki180 g
-
jajko1
-
śmietany, 36% tłuszczu60 g
-
gałki muszkatołowej, mielonej½ łyżeczki
-
soli¼ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
158 kcal /
661 kJ
Białko
7.6 g
Tłuszcz
13.7 g
Węglowodany
2.8 g
Błonnik
0.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

APETYT NA WEGE
66 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Tarta orkiszowa z serem feta i burakami
3 godz.
Mini frittaty z warzywami
35 min
Tarta z komosy ryżowej z serem kozim i karmelizowaną cebulą
1 godz. 50 min
Muffiny z łososiem i koperkiem z Varomy
45 min
Parmezanowe koszyczki
40 min
Pieczarki zapiekane z kozim serem
50 min
Suflety szpinakowo-serowe
40 min
Ziołowa frittata z ricottą
55 min
Frittata z batatem, cukinią i kozim twarogiem
40 min
Zielona terrina z kozim serem
4 godz. 40 min
Tarta szpinakowa z kandyzowaną skórką z cytryny
1 godz. 30 min
Frittata niskowęglowodanowa
40 min