Flan z ricottą, szpinakiem i pistacjami

Flan z ricottą, szpinakiem i pistacjami

4.3 59 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
6 porcji

Składniki

  • sera parmezan pokrojonego na kawałki
    30 g
  • orzeszków pistacjowych, łuskanych
    30 g
  • masła
    15 g
    15 g masła klarowanego
  • liści szpinaku, świeżych
    130 g
  • sera ricotta pokrojonego na kawałki
    180 g
  • jajko
    1
  • śmietany, 36% tłuszczu
    60 g
  • gałki muszkatołowej, mielonej
    ½ łyżeczki
  • soli
    ¼ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¼ łyżeczki

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 158 kcal / 661 kJ
Białko 7.6 g
Tłuszcz 13.7 g
Węglowodany 2.8 g
Błonnik 0.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...