Flan z ricottą, szpinakiem i pistacjami

Flan z ricottą, szpinakiem i pistacjami

4.2 61 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
6 porcji

Składniki

  • 30 g sera parmezan pokrojonego na kawałki
  • 30 g orzeszków pistacjowych, łuskanych
  • 15 g masła
    15 g masła klarowanego
  • 130 g liści szpinaku, świeżych
  • 180 g sera ricotta pokrojonego na kawałki
  • 1 jajko
  • 60 g śmietany, 36% tłuszczu
  • ½ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
  • ¼ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 158 kcal / 661 kJ
Białko 7.6 g
Tłuszcz 13.7 g
Węglowodany 2.8 g
Błonnik 0.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...