
Urządzenia i Akcesoria
Pizza na spodzie z ciecierzycy (bez glutenu)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
2 porcje
Składniki
-
boczku parzonego, w plastrach pokrojonego na 2-3 cm kawałki25 g
-
pieczarek pokrojonych w 2 mm plastry25 g
-
ciecierzycy, suszonej80 g
-
sera cheddar pokrojonego na kawałki40 g
-
mleka20 g
-
oliwy z oliwek20 g
-
jajka2
-
oregano, suszonego½ łyżki
-
soli½ łyżeczki
-
sosu pomidorowego2 - 3 łyżki
Wartości odżywcze na 2 porcje
Kalorie
893 kcal /
3738.8 kJ
Białko
44 g
Tłuszcz
61 g
Węglowodany
54 g
Błonnik
10.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DIETA BEZ GLUTENU
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Placki gryczane bez laktozy
35 min
Wegańska gryczana pizza z konfiturą z czerwonej cebuli i brokułami
1 godz. 55 min
Chleb gryczano-migdałowy z nasionami (bez glutenu)
2 godz.
Magdalenki (bez glutenu)
1 godz.
Bagietka bezglutenowa
1 godz. 45 min
Wegański placek (farinata)
1 godz. 50 min
Pizza kalafiorowa z kiełbasą pepperoni
1 godz. 20 min
Naleśniki z ciecierzycy z farszem z suszonych pomidorów i rukolą
45 min
Bezglutenowe owsiane placki na domowym napoju z orzeszków ziemnych
8 godz. 55 min
Naleśniki kukurydziane z twarożkiem pomidorowym
50 min
Bezglutenowa pizza z oliwkami i kiełbaskami
2 godz. 50 min
Brownie fasolowo-gryczane
1 godz.