Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 25 g boczku parzonego, w plastrach, pokrojonego na 2-3 cm kawałki
- 25 g pieczarek, pokrojonych w 2 mm plastry
- 80 g ciecierzycy, suszonej
- 40 g sera cheddar, pokrojonego na kawałki
- 20 g mleka
- 20 g oliwy z oliwek
- 2 jajka
- ½ łyżki oregano, suszonego
- ½ łyżeczki soli
- 2 - 3 łyżki sosu pomidorowego
- Wartości odżywcze
- na 2 porcje
- Kalorie
- 3738.8 kJ / 893 kcal
- Białko
- 44 g
- Węglowodany
- 54 g
- Tłuszcz
- 61 g
- Błonnik
- 10.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bezglutenowa pizza z oliwkami i kiełbaskami
2h 50min
Pizza bezglutenowa z szynką parmeńską i rukolą
1h 30 min
Wegańska gryczana pizza z konfiturą z czerwonej cebuli i brokułami
1h 55 min
Chleb gryczano-migdałowy z nasionami (bez glutenu)
2 godz.
Focaccia (bez glutenu)
1h
Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba II
10 min
Bagietka bezglutenowa
1h 45min
Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba I
10 min
Bezglutenowe bułki
1 godz. 15 min
Bezglutenowy chleb z kaszy gryczanej, jaglanej i ryżu
2h 45 min
Mąka gryczana
5 Min
Naleśniki kukurydziane z twarożkiem pomidorowym
50 min