Pizza na spodzie z ciecierzycy (bez glutenu)

Pizza na spodzie z ciecierzycy (bez glutenu)

4.2 81 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
2 porcje

Składniki

  • boczku parzonego, w plastrach pokrojonego na 2-3 cm kawałki
    25 g
  • pieczarek pokrojonych w 2 mm plastry
    25 g
  • ciecierzycy, suszonej
    80 g
  • sera cheddar pokrojonego na kawałki
    40 g
  • mleka
    20 g
  • oliwy z oliwek
    20 g
  • jajka
    2
  • oregano, suszonego
    ½ łyżki
  • soli
    ½ łyżeczki
  • sosu pomidorowego
    2 - 3 łyżki

Wartości odżywcze na 2 porcje

Kalorie 893 kcal / 3738.8 kJ
Białko 44 g
Tłuszcz 61 g
Węglowodany 54 g
Błonnik 10.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...