Makaron z żółtej cukinii z salsą pietruszkową

Makaron z żółtej cukinii z salsą pietruszkową

3.2 54 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje

Składniki

  • sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
    60 g
  • czerwonej papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
    5 - 10 g
  • liści natki pietruszki, świeżych
    20 g
  • tymianku, świeżego tylko liście
    4 gałązki
  • ząbek czosnku
    1
  • cebuli szalotki
    100 g
  • oliwy z oliwek
    50 g
  • białego octu winnego
    30 g
  • soli
    1 ¼ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ - ¾ łyżeczki
  • wody
    500 g
  • żółtej cukinii pokrojonej w długie, cienkie wstążki (patrz wskazówka)
    600 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 216 kcal / 905 kJ
Białko 8 g
Tłuszcz 17 g
Węglowodany 4 g
Błonnik 2.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...