
Urządzenia i Akcesoria
Makaron z żółtej cukinii z salsą pietruszkową
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje
Składniki
-
sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki60 g
-
czerwonej papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki5 - 10 g
-
liści natki pietruszki, świeżych20 g
-
tymianku, świeżego tylko liście4 gałązki
-
ząbek czosnku1
-
cebuli szalotki100 g
-
oliwy z oliwek50 g
-
białego octu winnego30 g
-
soli1 ¼ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego½ - ¾ łyżeczki
-
wody500 g
-
żółtej cukinii pokrojonej w długie, cienkie wstążki (patrz wskazówka)600 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
216 kcal /
905 kJ
Białko
8 g
Tłuszcz
17 g
Węglowodany
4 g
Błonnik
2.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA WEGE
11 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Makaron z dynią, pieczarkami i szpinakiem
45 min
Sałatka z fasolką szparagową i serem feta
1 godz.
Penne z dynią i szynką
40 min
Frittata z cukinią
55 min
Fasolotto z kalafiorem
13 godz. 55 min
Makaron z cukinii z tuńczykiem i suszonymi pomidorami
25 min
Makaron ze szparagami w sosie serowym
45 min
Bataty faszerowane jajkiem z sałatką ze szpinaku
1 godz. 20 min
Makaron z bakłażanem i pomidorami
55 min
Makaron ze szparagami i zielonym groszkiem
20 min
Risotto ze szpinakiem i z suszonymi pomidorami
45 min
Makaron z brokułem w sosie z gorgonzoli
45 min