Urządzenia i Akcesoria
Makaron pełnoziarnisty na kremie z ciecierzycy z krewetkami
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
2 porcje
Składniki
-
woda osolona, do gotowania makaronu
-
100 g makaronu pełnoziarnistego
-
20 g cebuli szalotki
-
1 gałązka rozmarynu, świeżego
-
30 g oliwy z oliwek
-
20 g marchewki
-
20 g korzenia selera
-
180 g białej ciecierzycy, z puszki odsączonej z zalewy
-
200 g wody
-
½ łyżeczki soli plus 2 szczypty
-
1 łyżeczka oregano, suszonego
-
1 łyżeczka bazylii, suszonej
-
60 g krewetek, surowych, obranych
-
oliwa z oliwek ilość do dekoracji
-
2 szczypty pieprzu czarnego, świeżo mielonego (opcjonalnie)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
18 g
Kalorie
1987 kJ /
475 kcal
Tłuszcz
24 g
Błonnik
9 g
Węglowodany
50 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
W CIĄGŁYM RUCHU
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Makaron gryczany soba z warzywami i tofu
40 min
Curry z tofu i aromatycznym ryżem
1 godz. 30 min
Fasolka szparagowa z komosą ryżową (quinoa) i pistacjami
35 min
Kotlety z batatów ze słonecznikiem i siemieniem lnianym
25 min
Kaszotto jaglane z kurczakiem i pieczarkami
30 min
Kotleciki rybne z makrelą wędzoną i komosą ryżową
1 godz. 10 min
Dorsz gotowany w mleku z sosem porowym, marchewką i ryżem
30 min
Tabbouleh z komosą ryżową i tuńczykiem
40 min
Ryba po hindusku z sosem jogurtowym, ziemniakami i warzywami
1 godz.
Balsamiczny łosoś z makaronem z cukinii
45 min
Cytrynowy kurczak z kaszą kuskus i cukiniowo-jogurtowym dipem
35 min
Łosoś tikka z ryżem i fasolką szparagową
40 min