Urządzenia i Akcesoria
Makaron pełnoziarnisty na kremie z ciecierzycy z krewetkami
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
2 porcje
Składniki
-
woda osolona, do gotowania makaronu
-
100 g makaronu pełnoziarnistego
-
20 g cebuli szalotki
-
1 gałązka rozmarynu, świeżego
-
30 g oliwy z oliwek
-
20 g marchewki
-
20 g korzenia selera
-
180 g białej ciecierzycy, z puszki odsączonej z zalewy
-
200 g wody
-
½ łyżeczki soli plus 2 szczypty
-
1 łyżeczka oregano, suszonego
-
1 łyżeczka bazylii, suszonej
-
60 g krewetek, surowych, obranych
-
oliwa z oliwek ilość do dekoracji
-
2 szczypty pieprzu czarnego, świeżo mielonego (opcjonalnie)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
18 g
Kalorie
1987 kJ /
475 kcal
Tłuszcz
24 g
Błonnik
9 g
Węglowodany
50 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
W CIĄGŁYM RUCHU
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Wytrawne gofry gryczane z warzywami
1 godz. 40 min
Sałatka z kaszą pęczak i owocem granatu
45 min
Sałatka z ciecierzycy
25 min
Sałatka ryżowa z jajkami i tuńczykiem
1 godz.
Sałatka z komosy ryżowej z ziarnami słonecznika
40 min
Zapiekanka z soczewicy
1 godz. 20 min
Kaszotto jaglane z kurczakiem i pieczarkami
30 min
Krewetki z ryżem i warzywami na parze
1 godz.
Chow mein z krewetkami
1 godz.
Tabbouleh z komosą ryżową i tuńczykiem
40 min
Sałatka z makaronem razowym i jabłkiem
35 min
Sałatka z łososia, quinoa z warzywami i serem feta
50 min