Urządzenia i Akcesoria
Salmorejo - hiszpański chłodnik pomidorowy
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
6 porcji
Składniki
-
oliwy z oliwek100 g
-
jajka ugotowane na twardo (patrz wskazówka)4
-
białego chleba świeżego lub czerstwego, pokrojonego na kawałki150 g
-
szynki parmeńskiej w plastrach lub innej szynki surowej, suszonej100 g
-
ząbki czosnku1 - 2
-
pomidorów, dojrzałych bez skórki, przekrojonych na pół1000 g
-
soli1 łyżeczka
-
czerwonego octu winnego30 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
393.3 kcal /
1645.5 kJ
Białko
12.2 g
Tłuszcz
30.4 g
Węglowodany
19.2 g
Błonnik
3 g
Tłuszcz nasycony
5 g
Sód
1006.1 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Salmorejo - chłodnik z Andaluzji
1 godz. 5 min
Bombardino
15 min
Chłodnik litewski
2 godz. 15 min
Chłodnik pomidorowy
30 min
Chłodnik pomidorowy z arbuzem i papryką
30 min
Dip z karczochów i tofu
5 min
Pasta Taramosalata
15 min
Sycylijska caponata
30 min
Tarator - Bułgarski chłodnik
1 godz. 10 min
Chłodnik ogórkowy z jogurtem naturalnym i awokado
40 min
Zupa caldo verde
45 min
Gazpacho - hiszpański chłodnik
1 godz. 15 min