Gulasz z polentą
TM5 TM6

Gulasz z polentą

Składniki

Polenta

  • 40 g sera parmezan, pokrojonego na kawałki
  • 1000 g wody
  • 2 łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego wykonanego w TM
  • 250 g mąki kukurydzianej lub grysiku kukurydzianego

Gulasz

  • 400 g mięsa wieprzowego, pokrojonego w 3 cm kostkę, posypanego solą i pieprzem
  • 20 g mąki pszennej
  • 4 gałązki natki pietruszki, tylko liście
  • 50 - 60 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 220 g selera korzeniowego, pokrojonego na kawałki
  • 150 g marchewki, pokrojonej na kawałki
  • 50 g oliwy z oliwek
  • 100 g pomidorów, bez skóry i gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
  • 1 gałązka rozmarynu, świeżego
  • 200 g wody
  • 1 ½ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1877 kJ / 449 kcal
Białko
14.5 g
Węglowodany
46.7 g
Tłuszcz
24.6 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 3000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo®  i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów  – bez żadnych haczyków! 

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

Pokaż wszystkie