Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sałatka
- 10 - 15 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 40 g cebuli dymki, tylko białej części, pokrojonej w ćwiartki
- 150 g kaszy jęczmiennej pęczak
- 500 g wody
- 1 ¾ łyżeczki soli
-
250
g zielonego groszku, świeżego
lub 250 g zielonego groszku, mrożonego (patrz wskazówka) - 180 g granatu, miąższu owocu
- 1 łyżeczka oleju sezamowego
- 2 łyżki oleju z pestek winogron
- 1 ½ łyżki białego octu winnego
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1242.8 kJ / 297 kcal
- Białko
- 9.2 g
- Węglowodany
- 46.2 g
- Tłuszcz
- 9.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.1 g
- Błonnik
- 11.9 g
- Sód
- 1034.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sałatka z jarmużu z burakiem
45 Min
Brokuł z ciecierzycą w sosie orzechowym
1 Std.
Sałatka śródziemnomorska z kuskusem
50 Min
Warzywna zapiekanka z kaszą bulgur
1 Std. 35 Min
Kuskus z warzywami
40 Min
Sałatka Waldorf
15min
Sałatka z kaszą jaglaną, kalarepą i bobem
1 Std.
Sałatka z kaszą kuskus
45 Min
Marokański kuskus z warzywami
50 Min
Kociołek jaglany z warzywami i kiełbaskami sojowymi
14h
Brokuły i kalafior z owsianą kruszonką
1 Std.
Sałatka z kaszą pęczak i serem feta
1 Std. 15 Min