Zupa krem z jarmużu

Zupa krem z jarmużu

4.2 71 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje

Składniki

  • cebuli przekrojonej na pół
    150 g
  • salami pokrojonego na 1,5 cm kawałki
    70 g
  • ząbek czosnku
    1
  • oliwy z oliwek
    10 g
  • pieprzu czarnego, mielonego
    1 łyżeczki
  • jarmużu bez twardych części, pokrojonego na kawałki
    150 g
  • ziemniaków, mączystych pokrojonych na 2-3 cm kawałki
    180 g
  • wody
    700 g
  • koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    2 łyżeczki
    2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone
  • śmietany, min. 30% tłuszczu
    100 g
  • sól do smaku
  • pieprz czarny, mielony do smaku

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 245.5 kcal / 1027.1 kJ
Białko 7.3 g
Tłuszcz 17.7 g
Węglowodany 16.2 g
Błonnik 3.2 g
Tłuszcz nasycony 8.2 g
Sód 343 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...