Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g cebuli, przekrojonej na pół
- 70 g salami, pokrojonego na 1,5 cm kawałki
- 1 ząbek czosnku
- 10 g oliwy z oliwek
- 1 łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 150 g jarmużu bez twardych części, pokrojonego na kawałki
- 180 g ziemniaków, mączystych, pokrojonych na 2-3 cm kawałki
- 700 g wody
-
2
łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub 2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone - 100 g śmietany, min. 30% tłuszczu
- sól, do smaku
- pieprz czarny, mielony, do smaku
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1027.1 kJ / 245.5 kcal
- Białko
- 7.3 g
- Węglowodany
- 16.2 g
- Tłuszcz
- 17.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.2 g
- Błonnik
- 3.2 g
- Sód
- 343 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zupa krem z selera z jabłkiem
55 min
Zupa krem ziemniaczano-szpinakowa, wytrawny flan jajeczny
45 min
Zupa cukiniowa z bazylią i orzechami nerkowca
20 min
Zupa krem z cukinii i mięty z młodym groszkiem
35 min
Zupa jabłkowo-selerowa
40 min
Zupa krem z porów
30 min
Zupa z rukoli
35 min
Zupa krem z zielonego ogórka
25 min
Zupa krem ze szpinaku
40 min
Zupa szpinakowa z imbirem
30 min
Zupa krem z brokułów z cheddarem
35 min
Krem z młodej kalarepy z olejem koperkowym
50 min