Risotto z salsą pomidorową

Risotto z salsą pomidorową

4.1 17 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje

Składniki

  • 20 g sera parmezan
  • 10 - 15 liści mięty, świeżej
  • 300 g pomidorów malinowych, pokrojonych w ćwiartki, bez gniazd nasiennych
  • ½ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 40 g oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka soku z cytryny świeżo wyciśniętego
  • 2 ząbki czosnku
  • 50 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
  • 230 g ryżu do risotto np. arborio lub carnaroli
  • 1 czubata łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • 500 g wody

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 329 kcal / 1378 kJ
Białko 7.1 g
Tłuszcz 12.2 g
Węglowodany 50.2 g
Błonnik 2.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...