Risotto z salsą pomidorową

Risotto z salsą pomidorową

4.1 17 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje

Składniki

  • sera parmezan
    20 g
  • mięty, świeżej
    10 - 15 liści
  • pomidorów malinowych, pokrojonych w ćwiartki, bez gniazd nasiennych
    300 g
  • soli
    ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki
  • oliwy z oliwek
    40 g
  • soku z cytryny świeżo wyciśniętego
    1 łyżeczka
  • ząbki czosnku
    2
  • cebuli pokrojonej w ćwiartki
    50 g
  • ryżu do risotto np. arborio lub carnaroli
    230 g
  • koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 czubata łyżeczka
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • wody
    500 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 329 kcal / 1378 kJ
Białko 7.1 g
Tłuszcz 12.2 g
Węglowodany 50.2 g
Błonnik 2.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...