Risotto z salsą pomidorową
TM6 TM5

Risotto z salsą pomidorową

3.9 (15 ocen)

Składniki

  • 20 g sera parmezan
  • 10 - 15 liści mięty, świeżej
  • 300 g pomidorów malinowych, pokrojonych w ćwiartki, bez gniazd nasiennych
  • ½ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 40 g oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 2 ząbki czosnku
  • 50 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
  • 230 g ryżu do risotto, np. arborio lub carnaroli
  • 1 czubata łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • 500 g wody

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1378 kJ / 329 kcal
Białko
7.1 g
Węglowodany
50.2 g
Tłuszcz
12.2 g
Błonnik
2.8 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy