
Urządzenia i Akcesoria
Risotto z salsą pomidorową
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
20 g sera parmezan
-
10 - 15 liści mięty, świeżej
-
300 g pomidorów malinowych, pokrojonych w ćwiartki, bez gniazd nasiennych
-
½ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
40 g oliwy z oliwek
-
1 łyżeczka soku z cytryny świeżo wyciśniętego
-
2 ząbki czosnku
-
50 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
230 g ryżu do risotto np. arborio lub carnaroli
-
1 czubata łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
500 g wody
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
329 kcal /
1378 kJ
Białko
7.1 g
Tłuszcz
12.2 g
Węglowodany
50.2 g
Błonnik
2.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SEZON NA THERMOMIX®
70 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Risotto z cukinii
45 min
Risotto z parmezanem
30 min
Ryż śródziemnomorski
50 min
Risotto po mediolańsku
30 min
Crostini z kremem z bakłażana i mozzarellą
1 godz.
Sardyńska zapiekanka ziemniaczana
1 godz. 20 min
Risotto pomarańczowe
45 min
Makaron po liguryjsku
45 min
Szpinakowe gryczotto z kurkami
30 min
Risotto bianco z zielonym groszkiem
25 min
Risotto z kurkami
35 min
Risotto z cukinią i serem feta
30 min